Kan bli dobbelt så stort

Det planlagte Estatia-hotellet i Fageråsen i Trysil kan bli atskillig større enn først planlagt.

Nå ønsker nemlig selskapet å bygge 165 leiligheter - eller rundt 300 hotellrom - ekstra.
 
- Med den opprinnelige størrelsen blir det vanskelig å oppnå tilfredsstillende økonomi for bygging og drift. Dette på grunn av økte byggekostnader og økt konkurranse innen reiselivsnæringen. I Trysil vil vi bygge om lag 140 leiligheter i tun-struktur. Vi ønsker også å utvide med 25 hotelleiligheter, sier administrerende direktør Christian Wessel til Østlendingen.
 
700 millioner
Estatia Resort har sendt en søknad til Trysil kommune hvor de ber om godkjennelse for å bygge ytterligere 1.000 senger. Antall senger totalt vil da overstige 1.600.
 
Hvis Estatia Resort får tillatelse til å bygge som de vil, endres kostnaden på prosjektet til 700 millioner kroner.
 
Bedre balanse
- I tillegg til den økonomiske delen er en slik utvidelse viktig for å skape bedre balanse mellom antall senger og hotellets fasiliteter. Vi har konferansekapasitet på 450 personer og restaurantkapasitet på 600.
 
Mange ansatte
Hvis kommunen raskt godkjenner Estatias planer og ønsker, vil spaden kunne stikkes i jorda i løpet av høsten.
- Målet er åpning i andre kvartal av 2009. Det er i hvert fall ingenting å si på interessen rundt prosjektet. Foreløpig har vi solgt 117 leiligheter.
 
Leilighetene selges til privatpersoner som kan benytte disse et visst antall hver uke. Ellers gjøres hver leilighet om til to hotellrom som Estatia leier ut.
 
- Det vil bli behov for mange ansatte ved hotellet. Vi regner med mellom 120 og 140 nye arbeidsplasser, kanskje så mye som 150 etter en periode med drift, sier Wessel.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen