Kan miste bevillingen etter gatefest

Kan miste bevillingen etter gatefest

Skjenkebevillingen kan ryke for seks utesteder etter en gatefest i Trondheim. Smålig, raser NHO.
30 November 2011 - 14:15

18. august ble en av sentrumsgatene i Trondheim stengt av. Seks skjenkesteder flyttet ut gata, hvor de skjenket innenfor et sperregjerde. Alt i orden, trodde de alle sammen. Det var bare en hake, skriver tv2.no.

Skjenkebevillingen var gitt selskapet «Gatefest Ltd ved Geir Arne Torgersen». Lovens regel er at skjenkingen må skje i regi av den som har bevillingen, og da kommunenes kontrollærer oppdaget at så ikke var tilfelle, ble skjenkingen stanset klokka 22.

– Det var altså seks ulike skjenkesteder, og vi må vite hvem som er ansvarlig for hvert sted. Det holder ikke med en fellessøknad, sier nestleder i bevillings/kontrollutvalget i Trondheim kommune, Espen Agøy Hegge (KrF). Dette dreier seg om profesjonelle aktører som skal kjenne til lovens bokstav på dette, fremholder han.

Tirsdag avgjør kommunen om det blir straff for serveringsstedene.
– En formalfeil, sier NHOs advokat, Kjell Ola Berg. Han mener det er snakk om en dum liten feil, som langt ifra trenger en slik inndragning. Å straffe noen for en forseelse, som kommunen selv har bidratt til, fremstår som urimelig, mener advokaten på vegne av næringen.

Advokaten mener en tilsvarende formalfeil fra en annen bransje, som f.eks. et parfymeri, ikke ville ført til reaksjon. Han mistenker at skjenkesteder er langt hardere utsatt for sanksjoner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her