Kan miste bevillingen etter gatefest

Kan miste bevillingen etter gatefest

Skjenkebevillingen kan ryke for seks utesteder etter en gatefest i Trondheim. Smålig, raser NHO.

18. august ble en av sentrumsgatene i Trondheim stengt av. Seks skjenkesteder flyttet ut gata, hvor de skjenket innenfor et sperregjerde. Alt i orden, trodde de alle sammen. Det var bare en hake, skriver tv2.no.

Skjenkebevillingen var gitt selskapet «Gatefest Ltd ved Geir Arne Torgersen». Lovens regel er at skjenkingen må skje i regi av den som har bevillingen, og da kommunenes kontrollærer oppdaget at så ikke var tilfelle, ble skjenkingen stanset klokka 22.

– Det var altså seks ulike skjenkesteder, og vi må vite hvem som er ansvarlig for hvert sted. Det holder ikke med en fellessøknad, sier nestleder i bevillings/kontrollutvalget i Trondheim kommune, Espen Agøy Hegge (KrF). Dette dreier seg om profesjonelle aktører som skal kjenne til lovens bokstav på dette, fremholder han.

Tirsdag avgjør kommunen om det blir straff for serveringsstedene.
– En formalfeil, sier NHOs advokat, Kjell Ola Berg. Han mener det er snakk om en dum liten feil, som langt ifra trenger en slik inndragning. Å straffe noen for en forseelse, som kommunen selv har bidratt til, fremstår som urimelig, mener advokaten på vegne av næringen.

Advokaten mener en tilsvarende formalfeil fra en annen bransje, som f.eks. et parfymeri, ikke ville ført til reaksjon. Han mistenker at skjenkesteder er langt hardere utsatt for sanksjoner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen