Kårer Årets klippfisk

Hvem lager den beste klippfisken i landet?

Til nå har 20 produsenter meldt at de ankommer Ålesund med klippfisk i bagasjen. I løpet av 1. og 2. juni skal det avgjøres hvem av dem som lager den beste klippfisken i landet.

Konkurransen arrangeres av Eksportutvalget for Fisk og Nordmøre Fiskebåt, og det er sjette gang en klippfiskkonge eller -dronning kåres, skriver Dagligvarehandelen.

Kvaliteten på fisken er så avgjørende for prisen at forbrukere i alle markeder hvor det spises klippfisk er villige til å betale mange ganger så mye for toppkvalitet som for laveste kvalitet.

Alle klippfiskprodusentene i landet er invitert å delta i konkurransen, hvor produktene blir vurdert av en fagjury etter etablerte kriterier.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg- Hansen åpner arrangementet og vil også senere på dagen utrope vinneren.

Juryen består av Wenche Andersen (TV 2), kokk Harald Osa, Ingebjørg Moe fra Eksportutvalget for fisk, Jorulf Straume fra FHL og Kjell Jensen fra Mattilsynet. Jahn Otto Johansen er arrangementets høye beskytter og vil være konferansier under konkurransen på Rådhusplassen i Kristiansund.

Tidligere prisvinnere er Jacob & Johan Dybvik AS (2000),  Nils Sperre AS (2002),  Jangaard Export A/S avd. Nordmøre Fiskeindustri (2004), Jacob & Johan Dybvik AS (2006) og Lorentz A. Lossius AS (2008).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen