Kastes ut fra Zachen

Kastes ut fra Zachen

Ricks tapte i retten. Nå kan 65 ansatte miste jobben.
13 Juni 2013 - 18:34

- Dommeren har ikke skjønt hvordan kontraktene fungerer. Vi står på videre og vil anke, sier daglig leder Tom Greni i Ricks til Bergens Tidende.

Torsdag formiddag kom dommen som konkluderer med at Ricks kastes ut fra utestedene de driver på restauranthuset Zachariasbryggen i Bergen. Dette gjelder Pianoclub Zachariasbryggen, Wave Fun Pub, Flying Dutchman, Sun Z Bar og Bryggekanten Restaurant. Ricks er gjennom datterselskapet Utsikten Restaurantdrift den suverent største leietakeren på Zachariasbryggen, og leier tilsammen 1100 kvadratmeter.

Bakgrunnen for at Ricks nå kastes ut, er ifølge dommen at de ikke har stilt en leiegaranti overfor huseier Knut Jørgen Hauge i selskapet Zachariasbryggen AS. Ricks mener de ikke er pliktig til å stille en slik garanti på grunn av mangler ved huset.

I dommen heter det imidlertid at «retten har ikke vært i faktisk eller rettslig tvil om at Zachariasbryggen AS hadde hevingsrett, og finner at dette fremstod som åpenbart».

Konklusjonen ble dermed at Ricks datterselskap Utsikten Restaurantdrift AS må flytte ut av samtlige lokaler de leier på Zachen, samt betale saksomkostninger på 68.900 kroner. Dommen påvirker også framtiden til 65 ansatte ved utestedene.

Huseier Knut Jørgen Hauge på Zachariasbryggen har også andre problemer. For en måned siden kastet han inn håndkledet og overlot styringen av huset til banken. Hauge viste til personlig slitasje i forbindelsen med konflikten på Zachariasbryggen og langvarige retssprosesser.

Kort tid senere ble det åpnet gjeldsforhandlinger. Kemneren i Bergen har tidligere fått gjennomslag for å tvangsselge Zachariasbryggen på grunn av manglende betaling. Dette er nå satt på hold mens gjeldsforhandlingene pågår de neste tre til seks månedene.

Zachariasbryggen skal ha en samlet gjeld på rundt 270 millioner kroner, hvorav bankgjelden skal være på 240 millioner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her