Kinesere i Bordeaux for å kjøpe inn til OL

Kinesiske innkjøpere er i Bordeaux denne måneden for å lete etter vin som skal serveres under OL i Beijing.

I følge folk som kjenner bransjen er de på jakt etter vin som allerede er tappet på flaske. Blant dem 2005-årgangen. Og den kommende 2007.
 
- Det vil definitivt ikke være en spektakulær årgang, sier vinhandler Jean-Luc Thunevin, som også eier Château de Valandraud in St Emilion.
 
Åpner marked
- Dette betyr at kjøpere i USA, og til en viss grad i Storbritannia, vil være mindre interessert. Men det åpner markedet for de som er på jakt etter viner å drikke nå, sier han til decanter.com.
 
Fabrice Matysiak er innkjøper for den franske supermarkedkjeden Auchan. Han sier at han er klar over at årgangen vil være grunnlag for forhandlinger.
 
- Selv om enkelte ikke ønsker å senke prisene, er de helt sikkert klare for å lage en slags avbetalingsordning eller gjøre andre ting for å sørge for å selge i volum, sier han.
 
Påvirker innkjøp
Ida Huang er en innkjøper som selger til hoteller i toppklasse, restauranter og private klienter i Beijing og Shanghai. Han mener den "olympiske effekten" vil påvirke innkjøpene.
 
- Vi antar at vi kjøper to ganger så mye en primeur i forhold til i fjor for å dekke den kommende etterspørselen. Men vi er også på jakt etter vin som kan leveres omgående for å dekke etterspørselen som OL skaper, sier han.
 
Det kinesiske markedet kom inn på topp 10-listen til Bordeaux når det gjelder eksport første gang i fjor. Økningen var på 82 prosent i forhold til 2006, og en økning i verdi på 158 prosent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen