Kinesere i Bordeaux for å kjøpe inn til OL

Kinesiske innkjøpere er i Bordeaux denne måneden for å lete etter vin som skal serveres under OL i Beijing.
Redaksjonen
10 April 2008 - 09:00

I følge folk som kjenner bransjen er de på jakt etter vin som allerede er tappet på flaske. Blant dem 2005-årgangen. Og den kommende 2007.
 
- Det vil definitivt ikke være en spektakulær årgang, sier vinhandler Jean-Luc Thunevin, som også eier Château de Valandraud in St Emilion.
 
Åpner marked
- Dette betyr at kjøpere i USA, og til en viss grad i Storbritannia, vil være mindre interessert. Men det åpner markedet for de som er på jakt etter viner å drikke nå, sier han til decanter.com.
 
Fabrice Matysiak er innkjøper for den franske supermarkedkjeden Auchan. Han sier at han er klar over at årgangen vil være grunnlag for forhandlinger.
 
- Selv om enkelte ikke ønsker å senke prisene, er de helt sikkert klare for å lage en slags avbetalingsordning eller gjøre andre ting for å sørge for å selge i volum, sier han.
 
Påvirker innkjøp
Ida Huang er en innkjøper som selger til hoteller i toppklasse, restauranter og private klienter i Beijing og Shanghai. Han mener den "olympiske effekten" vil påvirke innkjøpene.
 
- Vi antar at vi kjøper to ganger så mye en primeur i forhold til i fjor for å dekke den kommende etterspørselen. Men vi er også på jakt etter vin som kan leveres omgående for å dekke etterspørselen som OL skaper, sier han.
 
Det kinesiske markedet kom inn på topp 10-listen til Bordeaux når det gjelder eksport første gang i fjor. Økningen var på 82 prosent i forhold til 2006, og en økning i verdi på 158 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her