Kinesere i Bordeaux for å kjøpe inn til OL

Kinesiske innkjøpere er i Bordeaux denne måneden for å lete etter vin som skal serveres under OL i Beijing.
Redaksjonen
10 April 2008 - 09:00

I følge folk som kjenner bransjen er de på jakt etter vin som allerede er tappet på flaske. Blant dem 2005-årgangen. Og den kommende 2007.
 
- Det vil definitivt ikke være en spektakulær årgang, sier vinhandler Jean-Luc Thunevin, som også eier Château de Valandraud in St Emilion.
 
Åpner marked
- Dette betyr at kjøpere i USA, og til en viss grad i Storbritannia, vil være mindre interessert. Men det åpner markedet for de som er på jakt etter viner å drikke nå, sier han til decanter.com.
 
Fabrice Matysiak er innkjøper for den franske supermarkedkjeden Auchan. Han sier at han er klar over at årgangen vil være grunnlag for forhandlinger.
 
- Selv om enkelte ikke ønsker å senke prisene, er de helt sikkert klare for å lage en slags avbetalingsordning eller gjøre andre ting for å sørge for å selge i volum, sier han.
 
Påvirker innkjøp
Ida Huang er en innkjøper som selger til hoteller i toppklasse, restauranter og private klienter i Beijing og Shanghai. Han mener den "olympiske effekten" vil påvirke innkjøpene.
 
- Vi antar at vi kjøper to ganger så mye en primeur i forhold til i fjor for å dekke den kommende etterspørselen. Men vi er også på jakt etter vin som kan leveres omgående for å dekke etterspørselen som OL skaper, sier han.
 
Det kinesiske markedet kom inn på topp 10-listen til Bordeaux når det gjelder eksport første gang i fjor. Økningen var på 82 prosent i forhold til 2006, og en økning i verdi på 158 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her