Kjøpte en drøm

For ett år siden solgte Anita og Andrè Blomberg-Nygård alt de eide for å oppfylle en drøm. Den heter Ronnums Herrgård.
Redaksjonen
19 August 2008 - 13:00

Drømmen hadde de båret på mellom 12 og 15 år og i august i fjor overtok de stedet.
 
Herrgården ligger på Vargön, rett i nærheten av Trollhättan. Her finnes en park på 75 mål, stor bygningsmasse, 60 000 kvadratmeter med gress, kokker, servitører og gartnere.
 
Skiftordning
Livet til de to fungerte nærmest som en skiftordning da Andrè jobbet sene vakter på restaurant og Anita tidlige som hotellsjef.
 
Underveis fant de ut at noe måtte gjøres.
 
- Mens jeg ofte sto opp fem om morgenen, kom Andrè oftest hjem klokken tre. Vi fikk sovet sammen i to timer, og resten av døgnet så vi lite til hverandre, sier Anita Blomberg-Nygård til Moss Avis.
 
Lette overalt
- Skulle vi jobbe så mye som vi allerede gjorde, kunne vi like gjerne gjøre det sammen. Vi hadde også en sønn som sjeldent så foreldrene sine sammen, så vi bestemte oss for å begynne å lete, sier hun.
 
Og de lette overalt. Fra Lofoten til Toscana.
 
Passet perfekt
Etter å ha besøkt nydelige små gjestehus i Italia, vertshus rundt om i Norge og digre hoteller i Canada, falt paret for herregården i Sverige.
 
- Den passet perfekt i alle våre kriterier. Det var mellom 40 og 80 rom, det var en eksisterende kundemasse, prisen var overkommelig og vi så potensiale i gangene, rommene og restauranten, sier Andrè Blomberg-Nygård.
 
Solgte alt
- Da vi fikk tilslag på budet var jeg både fantastisk glad og forferdelig redd. Vi solgte hus, biler, restaurant og leilighet. Det er tøft å selge alt man eier og har, og gå fra det kjente til det ukjente, sier Anita Blomberg-Nygård.
 
Etter ett år har hun ikke angret et sekund.
 
- Vi jobber like mye som før, og kanskje mer, men gjestene på gården gir så mye, og er så takknemmlige. Jeg er veldig glad for at vi satset til slutt, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her