Kjøpte GI-navnet for en million kroner

Kulinarisk Institutt AS har kjøpt navnet, logoen og merkevaren Gastronomisk Institutt fra konkursboet for en million kroner.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 16:00

Pakken inneholder varelageret, driftstilbehøret og retten til selve firmanavnet Gastronomisk Institutt.
 
Ifølge Aftenbladet er verdien på Gastronomisk Instituttets merkevarenavn på en million kroner.
 
Kan endre navn
- Jeg kan bekrefte at Kulinarisk Institutt har kjøpt merkevarenavnet til Gastronomisk Institutt, sier administrerende direktør Hallvard Ween.
 
- Men jeg ønsker ikke å kommentere beløpet, sier Ween.
 
Det betyr at Kulinarisk Institutt, som ble opprettet 4. juni, dagen etter at GI begjærte seg konkurs, kan komme til å skifte navn - til GI.
 
- Styret i Kulinarisk Institutt må først ta stilling til en eventell navneendring, sier Ween.
 
Prestisje
Styret i Kulinarisk Institutt besluttet å kjøpe tilbake navnet for å ivareta merkevaren.
 
- Det ligger mye prestisje i merkevarenavnet Gastronomisk Institutt. Merkevaren kan ikke havne på viddene og hos andre aktører, sier Hallvard Ween.
 
Ny eierstruktur
Rogaland fylkeskommune og Ipark går sammen om å bygge et nytt selskap for matutvikling på ruinene av Gastronomisk Institutt. Men disse skal ikke sitte med det dominerende eierskapet videre.
 
Ween har flere ideer om hvordan eierstrukturen til Kulinarisk Institutt skal arte seg. Han varsler endringer.
 
- Det er fortsatt viktig å ta vare på nøytraliteten til Kulinarisk Institutt. Men det er ingenting som tilsier at vi ikke kan ha en eierstruktur som består av et stort antall eiere, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her