Kjøttsmuglingen fortsetter

Det er tatt 500 kilo kjøtt på Svinesund denne uken. Tollmyndigheten mener at mesteparten var tiltenkt restaurantbransjen.
Redaksjonen
15 Februar 2008 - 16:30

Det er fire beslag som tilsammen utgjør 500 kilo. I 2007 stoppet tollerne rekordmange kjøttsmuglere og denne trenden ser ut til å fortsette.
 
Store mengder
- Det har vi ikke minst sett denne uken hvor vi har stoppet flere biler med altfor store kjøttmengder, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst til sa.no.
 
Tre onsdag
Onsdag ble det stoppet tre biler med ulike kjøttvarer. Disse beslagene var på henholdsvis 135, 155 og 110 kilo.
 
Torsdag ble nok en bil stoppet. Denne bilen hadde 115 kilo kjøtt med seg. Og ingen vet hvor mange "kjøttbiler" som aldri ble stoppet.
 
Ikke sammenheng
Fredriksen tror ikke det er noen sammenheng mellom de forskjellige bilistene som ble tatt.
 
- Det blir hevdet at varene er ment for privat bruk. Vi tror ikke det er den hele og fulle sannhet. Mye av kjøttet var nok bestilt og tiltenkt restaurantbransjen, mener kontorsjefen.
 
Gjengangere
Av folkene som ble tatt finnes det mange gjengangere. 
 
- Vi har sett navnene tidligere. Det styrker oss i teorien om at dette er personer som er kurerer.
 
Forskjellig kjøtt
Ifølge Wenche Fredriksen er det veldig mye forskjellig kjøtt som blir beslaglagt. I bilene fant tollerne både kylling, okse og svin.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her