KJS sliter med gjeld

KJS Servering har en gjeld på rundt 60 millioner kroner. Nylig ble to av konsernets utesteder slått konkurs.

Etter tyve år i bransjen har Knutsen, Jørgensen & Skjelbred Servering (KJS Servering) slitt med stadig dårligere økonomi de siste årene. Nå står selskapet i fare for å bli kastet ut av Zachariasbryggen i Bergen, skriver Bergens Tidende.
 
Siden regnskapet fra 2004 ble gjennomgått har revisor hvert år påpekt at det er «vesentlig usikkerhet om fortsatt drift».
 
Negativ egenkapital
I 2006 hadde konsernet en negativ egenkapital på 50 millioner kroner. Den samlede gjelden var på 66 millioner kroner.
 
- Vi har gjort mer rett enn vi har gjort feil. Vi oppfatter oss ikke som en død hest, sier administrerende direktør Kåre Bottolfsen.
 
Han mener situasjonen ikke er dramatisk.
 
Bottolfsen forteller at KJS Servering fikk et tilnærmet nullresultat i fjor.
 
Konkurs
Men tidligere denne måneden ble KJS-utestedene Mood og Strædet pub slått konkurs . Eierne ønsket ikke lenger å subsidiere tapsprosjektet Mood.
 
De tre hovedaksjonærene - Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred - har de siste årene gitt flere millioner kroner i aksjonærlån til selskapet.
 
- Vi er komfortable fordi selskapet er godt nok fundert til å ha videre drift, sier Bottolfsen.
 
Dersom KJS nå kastes ut av Zachariasbryggen, vil selskapet etter all sannsynlighet gå konkurs. De seks restaurantene er Frisk Bris, Zachen Pianobar, Klar Bar, Skibet Mex-Tex, Havariet Bar og Flåten Uteservering.
 
Mislighold
Konsernet hadde en ometning på 98 millioner kroner i fjor. Av dette stammet 60 millioner kroner fra de seks restaurantene på Zachariasbryggen.
 
KJS skal i forrige uke ha mottatt en begjæring om å flytte restaurantene ut fra Zachariasbryggen. Det er mellom 150 og 200 mennesker som jobber på disse restaurantene.
 
Det var forretningsmannen Knut-Jørgen Hauge, eier av restauranthuset ved Torgutstikkeren, som sendte oppsigelsen, skriver BT.
 
Etter det BT forstår mener Hauge at KJS har misligholdt leiekontrakten. Hauge skal blant annet være misfornøyd med brannberedskapen og manglende vedlikehold.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen