Klare for nyåpning

Førstkommende lørdag er det tre år siden det brant i lokalene til restaurant Alanya i Stavanger.
Redaksjonen
24 Februar 2009 - 18:08

Ifølge Serafettin Kaya, innehaver av restauranten, er målet å nyåpne restauranten på treårsdagen for brannen.
 
- Det brant 28. februar 2006. Nå håper vi å gjøre en negativ dato til en positiv dato, sier Kaya. Frem til brannen hadde han drevet restauranten i elleve år.
 
Ville ikke bytte
- Jeg hadde ikke avbruddsforsikring. Samtidig er disse lokalene så bra at jeg ikke hadde lyst å starte opp ett annet sted, sier Kaya.
 
Like innenfor døren ligger en stilig kaffebar hvor det skal serveres kaffe og småretter på dagtid fra klokken 11.00.
 
Bar på kveldstid
På kveldstid blir stedet gjort om til en ordinær bar som vil ha åpent til klokken 23.00 i ukedagene og 01.30 i helgene.
 
- Til sommeren håper vi å få til uteservering, sier Kaya til Rogalands Avis.
 
Tidligere har Alanya kun servert tyrkisk mat i restauranten.
 
Internasjonalt
- Når vi åpner på nytt blir det mer internasjonal mat, både i kafeen og i restauranten. Men vi kommer til å beholde noen av de tyrkiske rettene som gjestene likte best, sier Kaya.
 
- Jeg syns at stavangerfolk fortjener noe bra og jeg vil gjøre mitt beste for å gi dem det. Vi vil at folk skal kunne slappe av og kose seg her, sier Kaya.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her