Klare for OL
Kokkelandslaget disponerer sin egen restaurant i tyske Erfurt der laget nå gjør sine siste forberedelser før kokke-OL.
Redaksjonen
16 Oktober 2008 - 13:00
Landslaget består av elleve kokker og konditorer. Teamleder er Sven Erik Renaa, mens kaptein er Gunnar Hvarnes.
Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.
Det siste halvåret har det vært treningssamlinger annenhver helg, der oppgavene under OL har blitt terpet på.
Konkurranseinstinkt
- Alle utøverne på laget er kvalitetsbevisste, innovative og lagspillere. De utfyller hverandre og har samme konkurranseinstinkt som andre idrettsutøvere, sier Renaa.
Kokke-OL er en meget prestisjefylt matkonkurranse, og lagene får to hovedoppgaver.
De skal lage en treretters meny med varm mat som skal serveres til 110 gjester. Her er det kun fem av kokkene som får arbeide på kjøkkenet, og maten skal være klar til servering i løpet av fem timer.
Nøye planlegging
- Til denne delen av konkurransen trenger man ikke bare være en god kokk, men nøye planlegging av oppgaven er helt nødvendige for å levere til gull, sier Renaa.
Kaldmaten presenteres som en ustilling på et bord, med tilhørende dekorasjoner.
Tidkrevende
- Kaldmaten er uten tvil den mest tidkrevende oppgaven. Alt skal være pinlig nøyaktig og krever skikkelig konsentrasjon, sier Renaa.
OL starter 20. oktober med kaldmat, 22. oktober er det varmmat for det norske laget, og premieutdelingen er dagen etter.
Laget reiste til Tyskland på mandag.
De siste dagene før OL skal nordmennene gjøre de siste forberedelser i restaurant Rathaus i Erfurt som stilles til disposisjon for det norske laget.
Forsiden akkurat nå