Klart for kokke-NM

Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 arrangeres i Ålesund for 12. gang den 29.-31. august. Også i 2001 er rammen rundt mesterskapet Ålesund by og Sunnmørshallen.
Redaksjonen
08 Juni 2001 - 02:00

NM i Kokkekunst er det mest prestisjefylte nasjonale mesterskap for kokker, og flere norgesmestere har oppnådd stor berømmelse, også internasjonalt.

Parallelt med NM i Kokkekunst arrangeres Den Norske Matfestivalen i Ålesund, andre NM konkurranser og fagmesse. Det blir et bredt fagmiljø og mange arrangementer i matgledens tegn. Du vil sitte igjen med både ny lærdom, inspirasjon og nye venner.

NM-arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement med storkjøkkenmarkedet som målgruppe. Formålet med mesterskapet er dels å kåre en norgesmester i kokkekunst og dels å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer. I år er det uer og blåskjell som er råvarene for hovedretten i den treretters menyen til 12 personer som hver semifinalist skal lage for åpen scene i Ålesund.

Fredag 31. august er det den alltid spennende finalen som bivånes av et stort antall bransjefolk. Det hele foregår i Sunnmørshallen i Ålesund hvor det også er fagmesse og andre aktiviteter og mesterskap på agendaen.

Her er listen over de tolv semifinalistene som er plukket ut blant de innsendte forslagene fra kokker fra hele landet, og om skal koke om kapp i årets NM i kokkekunst:

Bård Greni Karlsen - Gastronomisk Institutt, Oslo
Ole-Erik Løkken - Bølgen & Moi, Høvik
Øystein Vallestad - Næss Neptun Restauranter AS, Bergen
Kjetil Viken - Sundvolden Hotel, Krokkleiva
Trond Svendgård - Gastronomisk Institutt, Oslo
Lars Erik Vesterdal - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Frank Halvorsen - Holmenkollen Park Hotel, 5 stuer, Oslo
Frode Alræk - Oro Restaurant, Oslo
Gunnar Hvarnes - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Willy Solvang - Walaker Hotell, Solvorn
Arild Vollan - Backlund Restaurant, Levanger
Ronny Olsbø - Holmenkollen Restauranter, Oslo

Årets semifinalister er valgt ut av en egen hemmelig og ikke minst uavhengig jury på bakgrunn av innsendte menyforslag. Juryen har gjort vurderingen av innsendte menyer uten å kjenne kandidatens identitet.

Årets jury består av:
- Håvard Ravn Larsen, matfaglig konsulent, Bama-Gruppen, Oslo
- Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Oslo
- Jan Kåre Johansen, opplæringskonsulent, Opplæringskontoret i hotell- og restaurantfag, Steinkjer
- Sigve Skretting, daglig leder, Gladmat/Buffet, Stavanger
- Jan Arne Hove, daglig leder, Hove kafe og catering AS, Ålesund.

Mer om festivalen finner du her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her