Klart for tidenes NM og YS

Kommende søndag er det duket for et tett løp mot vinkelnerseier i to konkurranser.
Redaksjonen
01 Februar 2011 - 16:30

I NM for vinkelnere 2011 er det åtte sterke kandidater, deriblant fjorårets bronsemedaljør, nummer tre i nordisk mesterskap 2010 og nummer to i Young Sommelier 2009, Francesco Azzarone, samt vinner av Young Sommelier i 2010, Simon Zimmermann. Hele fem kandidater fra Bølgen & Moi stiller i år. Et skarptrent lag fra bedriften som har bidratt så aktivt til vinkelnerkonkurranser helt siden starten.

Semifinalister NM 2011
• Klara Bjune, Bølgen & Moi
• Simon Nyhus, Bølgen & Moi
• Kristian Bejer, Bølgen & Moi
• Elin Lofthus, Bølgen & Moi
• Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi
• Simon Zimmerman, Lysebu
• Espen Hermansen, Cru
• Francesco Azzarone, Grefsenkollen

Det passer jo ekstra godt siden Norsk Vinkelnerforening feirer 20 år samme dag med en gigantisk fest for bransjen. Helt gratis!

Det åttende mesterskap for Young Sommeliers, i regi av Norsk Vinkelnerforening og Apéritif med god støtte av Taittinger, finner sted samtidig. Seks kandidater under 25 år kvalifiserte seg deriblant bare én, Thomas Pedersen, som har vært med før. Den dyktigste kan forberede seg på en lærerik tur til Taittinger og Champagne.

Semifinalister YS 2011
• Thomas Pedersen, Baltazar
• Aleksander Iversen, Cru
• Paola Schwartz, Oro
• Henrik Dahl Jahnsen
• Sondre Langli Paulsen
• Pål Ingebrigtsen

Tid: 6. februar fra kl 12.00
Sted: Maridalsveien 13, Fabrikken Vulkan

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her