Koker på Karl Johan

Til helgen (10. - 12. juni) skal landets beste kokkelærlinger koke på Karl Johan i Oslo. Da skal de bevise at norske mattradisjoner kan være både trendy og ungdommelige. Du kan være publikum.
Redaksjonen
08 Juni 2005 - 12:24

Hele landet inntar hovedstaden med lokale mattradisjoner lørdag og søndag. 150 matprodusenter fra alle fylker skal diske opp med sine spesialiteter, og de beste kokkelærlingene fra alle landets fylker har fått en helt spesiell utfordring. De skal nemlig under Matstreif 2005 konkurrere i trend og tradisjon i en kokkekonkurranse arrangert av Innovasjon Norge.

Lørdag er det semifinale med nesten alle fylker representert. De seks beste kniver i finalen søndag.

Nyskapende
- Vi ønsker at fremtidens kokker skal være kreative og engasjerte når de bruker norske råvarer. Målet er at de unge kokkene skal være nyskapende. Maten skal både være spennende og enkel å lage. Samtidig skal rettene ivareta norsk matkultur, sier Arne Folkestad i Innovasjon Norge.

Norske kokker har i en årrekke markert seg internasjonalt, og det er en økende interesse for norsk tradisjonsmat. Men det er ikke all denne maten som appellerer til ungdommen.

Trendy og tradisjonelt
- Norsk tradisjonsmat i ny innpakning er basis for mange småbedrifter i distriktene. Derfor er det viktig å treffe ungdommen der de er, slik at de kan bli interessert i maten og mulighetene som ligger i småskalaproduksjon av mat, sier Folkestad.

Kokkelærlingene skal bruke råvarer fra sitt eget hjemfylke, og de må vise at menyen er forankret i norsk matkultur. De må også begrunne valgene av råvarer. I finalen skal lagene lage håndmat til 40 personer hver.

Det skal settes opp et eget konkurransekjøkken på Universitetsplassen begge dager med god plass til publikum.

Kilde:Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her