Koker på Karl Johan

Til helgen (10. - 12. juni) skal landets beste kokkelærlinger koke på Karl Johan i Oslo. Da skal de bevise at norske mattradisjoner kan være både trendy og ungdommelige. Du kan være publikum.
Redaksjonen
08 Juni 2005 - 12:24

Hele landet inntar hovedstaden med lokale mattradisjoner lørdag og søndag. 150 matprodusenter fra alle fylker skal diske opp med sine spesialiteter, og de beste kokkelærlingene fra alle landets fylker har fått en helt spesiell utfordring. De skal nemlig under Matstreif 2005 konkurrere i trend og tradisjon i en kokkekonkurranse arrangert av Innovasjon Norge.

Lørdag er det semifinale med nesten alle fylker representert. De seks beste kniver i finalen søndag.

Nyskapende
- Vi ønsker at fremtidens kokker skal være kreative og engasjerte når de bruker norske råvarer. Målet er at de unge kokkene skal være nyskapende. Maten skal både være spennende og enkel å lage. Samtidig skal rettene ivareta norsk matkultur, sier Arne Folkestad i Innovasjon Norge.

Norske kokker har i en årrekke markert seg internasjonalt, og det er en økende interesse for norsk tradisjonsmat. Men det er ikke all denne maten som appellerer til ungdommen.

Trendy og tradisjonelt
- Norsk tradisjonsmat i ny innpakning er basis for mange småbedrifter i distriktene. Derfor er det viktig å treffe ungdommen der de er, slik at de kan bli interessert i maten og mulighetene som ligger i småskalaproduksjon av mat, sier Folkestad.

Kokkelærlingene skal bruke råvarer fra sitt eget hjemfylke, og de må vise at menyen er forankret i norsk matkultur. De må også begrunne valgene av råvarer. I finalen skal lagene lage håndmat til 40 personer hver.

Det skal settes opp et eget konkurransekjøkken på Universitetsplassen begge dager med god plass til publikum.

Kilde:Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her