Koker på Karl Johan

Til helgen (10. - 12. juni) skal landets beste kokkelærlinger koke på Karl Johan i Oslo. Da skal de bevise at norske mattradisjoner kan være både trendy og ungdommelige. Du kan være publikum.
Redaksjonen
08 Juni 2005 - 12:24

Hele landet inntar hovedstaden med lokale mattradisjoner lørdag og søndag. 150 matprodusenter fra alle fylker skal diske opp med sine spesialiteter, og de beste kokkelærlingene fra alle landets fylker har fått en helt spesiell utfordring. De skal nemlig under Matstreif 2005 konkurrere i trend og tradisjon i en kokkekonkurranse arrangert av Innovasjon Norge.

Lørdag er det semifinale med nesten alle fylker representert. De seks beste kniver i finalen søndag.

Nyskapende
- Vi ønsker at fremtidens kokker skal være kreative og engasjerte når de bruker norske råvarer. Målet er at de unge kokkene skal være nyskapende. Maten skal både være spennende og enkel å lage. Samtidig skal rettene ivareta norsk matkultur, sier Arne Folkestad i Innovasjon Norge.

Norske kokker har i en årrekke markert seg internasjonalt, og det er en økende interesse for norsk tradisjonsmat. Men det er ikke all denne maten som appellerer til ungdommen.

Trendy og tradisjonelt
- Norsk tradisjonsmat i ny innpakning er basis for mange småbedrifter i distriktene. Derfor er det viktig å treffe ungdommen der de er, slik at de kan bli interessert i maten og mulighetene som ligger i småskalaproduksjon av mat, sier Folkestad.

Kokkelærlingene skal bruke råvarer fra sitt eget hjemfylke, og de må vise at menyen er forankret i norsk matkultur. De må også begrunne valgene av råvarer. I finalen skal lagene lage håndmat til 40 personer hver.

Det skal settes opp et eget konkurransekjøkken på Universitetsplassen begge dager med god plass til publikum.

Kilde:Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her