Kokkamok får skjenkeavslag

Næringsetaten vil innskrenke skjenkebevillingen til Kokkamok i Nydalen i Oslo.

Men i følge eierne har restauranten aldri fått en eneste klage på grunn av støy.
 
Kokkamok i Nydalen er eid av Nydalen Restaurantdrift AS. I forbindelse med en ny sammensetning av eiere har restauranten søkt om en ny skjenkebevilling, med skjenkestopp inne klokken 02.30, og ute klokken 23.30. Det er det samme som restauranten har nå.
 
Avslag
Men Næringsetaten svarte med et avslag.
 
- Vi har aldri mottatt støyklager, Politiet har ingen merknader til søknaden, og i tillegg går Nordre Akers bydelsutvalg inn for å innvilge søknaden. Da er det helt ufattelig at etaten reagerer som den gjør, sier deleier Tommy Olsen til Nordre Aker Budstikke.
 
Boligområde
Næringsetaten mener at det er flere boliger nær restauranten nå enn før, da forrige bevilling ble gitt. Derfor bør søknaden avslås. 
 
I næringsområde
- Men Kokkamok ligger på vestsiden av Akerselva, med kun næringsbygg som nærmeste naboer. Selv om det nå er bygget boliger på andre siden av elven, er elven i seg selv et viktig skille mellom næring og bolig. Og ikke minst er elven en vesentlig støykilde i seg selv, mener Olsen.
 
- Kokkamok ligger i tillegg lavere i terrenget enn boligene på andre siden av elven, og er skjermet i forhold til de nærmeste boligblokkene.
 
Ikke disco
- Kokkamok er jo på ingen måte noe diskotek eller nattklubb med dans og høy musikk. I tillegg ligger inngangsparti og parkeringsplasser på andre siden av bygget - ut mot Nydalsveien, sier Olsen.
 
Etaten opplyser videre til Kokkamok at den vil behandle forslag til ny skjenkebevilling i egen sak og Kokkamok vet i dag ikke hva det kan bety av åpnings- og skjenketider. Men eierne har nå engasjert advokat i saken, og håper på at næringsetaten vil snu.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen