Kokkamok får skjenkeavslag

Næringsetaten vil innskrenke skjenkebevillingen til Kokkamok i Nydalen i Oslo.
Redaksjonen
05 Mai 2008 - 13:00

Men i følge eierne har restauranten aldri fått en eneste klage på grunn av støy.
 
Kokkamok i Nydalen er eid av Nydalen Restaurantdrift AS. I forbindelse med en ny sammensetning av eiere har restauranten søkt om en ny skjenkebevilling, med skjenkestopp inne klokken 02.30, og ute klokken 23.30. Det er det samme som restauranten har nå.
 
Avslag
Men Næringsetaten svarte med et avslag.
 
- Vi har aldri mottatt støyklager, Politiet har ingen merknader til søknaden, og i tillegg går Nordre Akers bydelsutvalg inn for å innvilge søknaden. Da er det helt ufattelig at etaten reagerer som den gjør, sier deleier Tommy Olsen til Nordre Aker Budstikke.
 
Boligområde
Næringsetaten mener at det er flere boliger nær restauranten nå enn før, da forrige bevilling ble gitt. Derfor bør søknaden avslås. 
 
I næringsområde
- Men Kokkamok ligger på vestsiden av Akerselva, med kun næringsbygg som nærmeste naboer. Selv om det nå er bygget boliger på andre siden av elven, er elven i seg selv et viktig skille mellom næring og bolig. Og ikke minst er elven en vesentlig støykilde i seg selv, mener Olsen.
 
- Kokkamok ligger i tillegg lavere i terrenget enn boligene på andre siden av elven, og er skjermet i forhold til de nærmeste boligblokkene.
 
Ikke disco
- Kokkamok er jo på ingen måte noe diskotek eller nattklubb med dans og høy musikk. I tillegg ligger inngangsparti og parkeringsplasser på andre siden av bygget - ut mot Nydalsveien, sier Olsen.
 
Etaten opplyser videre til Kokkamok at den vil behandle forslag til ny skjenkebevilling i egen sak og Kokkamok vet i dag ikke hva det kan bety av åpnings- og skjenketider. Men eierne har nå engasjert advokat i saken, og håper på at næringsetaten vil snu.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her