Kokkamok får skjenkeavslag

Næringsetaten vil innskrenke skjenkebevillingen til Kokkamok i Nydalen i Oslo.
Redaksjonen
05 Mai 2008 - 13:00

Men i følge eierne har restauranten aldri fått en eneste klage på grunn av støy.
 
Kokkamok i Nydalen er eid av Nydalen Restaurantdrift AS. I forbindelse med en ny sammensetning av eiere har restauranten søkt om en ny skjenkebevilling, med skjenkestopp inne klokken 02.30, og ute klokken 23.30. Det er det samme som restauranten har nå.
 
Avslag
Men Næringsetaten svarte med et avslag.
 
- Vi har aldri mottatt støyklager, Politiet har ingen merknader til søknaden, og i tillegg går Nordre Akers bydelsutvalg inn for å innvilge søknaden. Da er det helt ufattelig at etaten reagerer som den gjør, sier deleier Tommy Olsen til Nordre Aker Budstikke.
 
Boligområde
Næringsetaten mener at det er flere boliger nær restauranten nå enn før, da forrige bevilling ble gitt. Derfor bør søknaden avslås. 
 
I næringsområde
- Men Kokkamok ligger på vestsiden av Akerselva, med kun næringsbygg som nærmeste naboer. Selv om det nå er bygget boliger på andre siden av elven, er elven i seg selv et viktig skille mellom næring og bolig. Og ikke minst er elven en vesentlig støykilde i seg selv, mener Olsen.
 
- Kokkamok ligger i tillegg lavere i terrenget enn boligene på andre siden av elven, og er skjermet i forhold til de nærmeste boligblokkene.
 
Ikke disco
- Kokkamok er jo på ingen måte noe diskotek eller nattklubb med dans og høy musikk. I tillegg ligger inngangsparti og parkeringsplasser på andre siden av bygget - ut mot Nydalsveien, sier Olsen.
 
Etaten opplyser videre til Kokkamok at den vil behandle forslag til ny skjenkebevilling i egen sak og Kokkamok vet i dag ikke hva det kan bety av åpnings- og skjenketider. Men eierne har nå engasjert advokat i saken, og håper på at næringsetaten vil snu.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her