Kokkekamp mellom daler

Denne helgen skal det kåres hvem av kokkene i Hallingdalen og Gudbrandsdalen som er best.
Redaksjonen
14 September 2007 - 10:00

Det hele begynte under en trivelig julemiddag i Hemsedal. Hotellvert Sven Arne Ephiphite fra Skarsnuten og Mikkel Dobloug fra Per Gynt-gården diskuterte hvilket sted som hadde de beste kokkene og den beste maten.
 
Måtte avklares
Etter ett og annet drammeglass og litt vennskaplig munnhuggeri reiste Ephiphite seg opp og klinket i glasset så glasskår sprutet veggemellom.
 
Nå ville han en gang for alle få avklaring på hvem som var flinkest. Han utfordret derfor Per Gynt-gården til kokkekamp. Dobloug tok straks imot invitasjonen med følgende ord:
 
 -Vi skal slå hele Hemsedal om så må bli!
 
Skal avgjøres
Dette er historien bak konkurransen, og nå i helgen skal det hele altså avgjøres. De beste kokkene fra Hemsedal skal møte de beste fra Gudbrandsdalen.
 
Konkurransen skal holdes på Rudi gard lørdag og heter Døl mot døl - Dal mot dal.
 
Hallingdalslaget:
Per Marius Pedersen, Harahorn
Terje Simonsen, Bardøla
Pål Knutson Medhus, Høve Støtt
Harald Haugen, kokk fra Ål
Sven Ephithite, Skarsnuten, lagleder
 
Gudbrandsdalslaget:
Tor Jørgen Kramperud Arnesen, Øyer
Magnus Nordlien, Per Gynt-gården
Wenche Kvebu, Rudi Gard
Hans Kristian Larsen, Leirvassbu/Elveseter
Mikkel Dobloug, Per Gynt-gården, lagleder
 
Hallingdølene har allerede invitert gudbrandsdølene til omkamp i 2008.
 
Det blir også arrangert kurs og demonstrasjoner av blant annet takkebakst, ølbrygging og oppdeling av lam.
 
Foredrag blir det også, blant annet av Astri Riddervold, Hanne Frosta og Halvor Heuch.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her