Kokkekonge Paul Bocuse læres i kongekrabbe

Norsk kongekrabbe ble 25. januar fløyet inn blodfersk og levende fra Varanger. Eyvind Hellstrøm dro nemlig på besøk til selveste kokkekongen Paul Bocuse for å lære ham å tilberede dette fantastiske råstoffet.

Kongekrabben fra nord er sammen med norsk kveite valgt ut som råstoff til Bocuse d'Or, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, som braker løs om akkurat et år. Kongekrabben er et nytt, spennende og smakfullt produkt, og den utløser skaperkraften hos kulinariske kokker. Imidlertid er kongekrabbe et så nytt råstoff at Bocuse d'Or-organisasjonen ønsket å få en introduksjon til de alllsidige bruksområdene før selve konkurransen. Dette skal gjøre dem i stand til å gi gode retningslinjer til de 24 deltakerne som om ett år skal knives om å bli verdens beste kokk.

Foruten levende og frossen kongekrabbe, fulgte to kveiter med i kofferten til Eyvind Hellstrøm.

Hellstrøm demonstrerte og forklarte for de oppmøtte kokkene og journalistene hvordan man håndterer kongekrabben, hvordan krabbekjøttet reagerer på ulike temperaturer og hvordan det kan kokes, stekes og tilberedes. Paul Bocuse og hans kokke-brigade var imponert over den saftige konsistensen og det smakfulle krabbekjøttet. Kveita ble også vist frem for de franske kokkene, og de viste entusiasme for historiene om Gudekveiten og om nord-norsk fiskelykke.

Opplærings-seansen på kjøkkenet ble avsluttet med tre smakebiter - hentet fra Eyvind Hellstrøms siste bok "Bagateller for livsnytere".

Kilde: Eksportutvalget for fisk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen