Kokker på tur

Kokker fra fem land kom til Norge i går. De skal forberede seg til sommerens Bocuse d´Or Europe.

Kokkene reiste til Hjelmeland for å bli orientert om norske lakse- og lammetradisjoner.
 
- Det er vår første tur til Norge og vi gleder oss til å se på forholdene, sier Wim Klerks, kokk fra Bennebrück i Nederland.
 
- Men lam har vi også i Nederland, så det har vi jobbet med før, sier han.
 
I dag er det klart for omvisning på sauegård og deretter går turen til et lakseoppdrettsanlegg for kokkene, som kommer fra Nederland, Island, Italia, Luxemburg og Estland.
 
Sjekker forholdene
Den norske inspirasjonsturen er en prøvesmak på norske godbiter og blir en liten konkurranseforberedelse for kokkene som deltar i Bocuse d´Or i Stavanger 1. og 2. juli i sommer.
 
Etter å ha vært i Hjelmeland, går turen til Stavanger i ettermiddag. I morgen blir det omvisning i Stavanger Forum, som er sommerens konkurransearena for kokkene.
 
Ny tur i mai
Det er Opplysningskontoret for kjøtt, Eksportutvalget for fisk, Innovasjon Norge og Bocuse d´Or Eurupe 2008 som arrangerer turen for de utenlandske kokkene.
 
- Neste tur er 5.-7. mai. Da blir det en mye større delegasjon med kokker fra Frankrike, Spania, Belgia, Russland, Ungarn, Sveits, Tsjekkia, Finland, Danmark, Sverige og Norge, sier Helga Marie Johnsen, prosjektleder i Innovasjon Norge til Stavanger Aftenblad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen