Kokte over av kokt vann

Moren kjøpte mat og drikke. Men da hun tok frem en flaske kokt vann med drikketut til datteren på åtte måneder kokte det over for servitøren.
Redaksjonen
29 Juni 2007 - 11:25

Den kvinnelige servitøren var nemlig redd for at det var sprit i flasken. Hun mente at det ikke var lov å drikke medbrakt og hentet et glass vann fra springen.
 
Moren forsøkte å forklare at datteren bare drakk kokt vann, og at den vesle jenta uansett trengte en flaske med drikketut.
 
Fryktet for skjenkebevillingen
Servitøren stod på sitt og mente at restauranten kunne miste skjenkebevillingen dersom gjester drakk medbrakt. Hendelsen skjedde på restaurant Fellini i Sandvika utenfor Oslo. Til slutt fikk gjestene nok og forsvant til en annen restaurant.
 
Uproblematisk
Grete Zachariassen er konsulent i Bærum Kommune og behandler spørsmål om skjenkebevilling. Hun sier til Budstikka at jentas flaske ville vært helt uproblematisk for kommunens skjenekontrollører.
 
- Her har nok Fellini tatt for hardt i. Skjenkereglene er selvfølgelig ikke så strenge at de mister bevillingen for noe slikt. Drikke til barn regnes ikke som medbrakt drikke i skjenkesaker, sier hun.
 
- Vi er åpne
Daglig leder Luciano Astrologo på Fellini avviser at gjestene ikke kan ha med mat og drikke til babyer.
 
- Den aktuelle saken er selvsagt ikke våre retningslinjer. Vi har tvært i mot vært åpne for at folk kan være allergiske for mat og drikke og har forsøkt å finne løsninger på det.
 
Han presiserer imidlertid at man ikke uten videre kan ta med seg mat og drikke på Fellini eller andre utesteder.
 
- Hvis noen har med seg drikke må vi selvsagt finne ut hva det er, men dette gjelder bare voksne, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her