Kokte over av kokt vann

Moren kjøpte mat og drikke. Men da hun tok frem en flaske kokt vann med drikketut til datteren på åtte måneder kokte det over for servitøren.
Redaksjonen
29 Juni 2007 - 11:25

Den kvinnelige servitøren var nemlig redd for at det var sprit i flasken. Hun mente at det ikke var lov å drikke medbrakt og hentet et glass vann fra springen.
 
Moren forsøkte å forklare at datteren bare drakk kokt vann, og at den vesle jenta uansett trengte en flaske med drikketut.
 
Fryktet for skjenkebevillingen
Servitøren stod på sitt og mente at restauranten kunne miste skjenkebevillingen dersom gjester drakk medbrakt. Hendelsen skjedde på restaurant Fellini i Sandvika utenfor Oslo. Til slutt fikk gjestene nok og forsvant til en annen restaurant.
 
Uproblematisk
Grete Zachariassen er konsulent i Bærum Kommune og behandler spørsmål om skjenkebevilling. Hun sier til Budstikka at jentas flaske ville vært helt uproblematisk for kommunens skjenekontrollører.
 
- Her har nok Fellini tatt for hardt i. Skjenkereglene er selvfølgelig ikke så strenge at de mister bevillingen for noe slikt. Drikke til barn regnes ikke som medbrakt drikke i skjenkesaker, sier hun.
 
- Vi er åpne
Daglig leder Luciano Astrologo på Fellini avviser at gjestene ikke kan ha med mat og drikke til babyer.
 
- Den aktuelle saken er selvsagt ikke våre retningslinjer. Vi har tvært i mot vært åpne for at folk kan være allergiske for mat og drikke og har forsøkt å finne løsninger på det.
 
Han presiserer imidlertid at man ikke uten videre kan ta med seg mat og drikke på Fellini eller andre utesteder.
 
- Hvis noen har med seg drikke må vi selvsagt finne ut hva det er, men dette gjelder bare voksne, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her