Kokte over av kokt vann

Moren kjøpte mat og drikke. Men da hun tok frem en flaske kokt vann med drikketut til datteren på åtte måneder kokte det over for servitøren.

Den kvinnelige servitøren var nemlig redd for at det var sprit i flasken. Hun mente at det ikke var lov å drikke medbrakt og hentet et glass vann fra springen.
 
Moren forsøkte å forklare at datteren bare drakk kokt vann, og at den vesle jenta uansett trengte en flaske med drikketut.
 
Fryktet for skjenkebevillingen
Servitøren stod på sitt og mente at restauranten kunne miste skjenkebevillingen dersom gjester drakk medbrakt. Hendelsen skjedde på restaurant Fellini i Sandvika utenfor Oslo. Til slutt fikk gjestene nok og forsvant til en annen restaurant.
 
Uproblematisk
Grete Zachariassen er konsulent i Bærum Kommune og behandler spørsmål om skjenkebevilling. Hun sier til Budstikka at jentas flaske ville vært helt uproblematisk for kommunens skjenekontrollører.
 
- Her har nok Fellini tatt for hardt i. Skjenkereglene er selvfølgelig ikke så strenge at de mister bevillingen for noe slikt. Drikke til barn regnes ikke som medbrakt drikke i skjenkesaker, sier hun.
 
- Vi er åpne
Daglig leder Luciano Astrologo på Fellini avviser at gjestene ikke kan ha med mat og drikke til babyer.
 
- Den aktuelle saken er selvsagt ikke våre retningslinjer. Vi har tvært i mot vært åpne for at folk kan være allergiske for mat og drikke og har forsøkt å finne løsninger på det.
 
Han presiserer imidlertid at man ikke uten videre kan ta med seg mat og drikke på Fellini eller andre utesteder.
 
- Hvis noen har med seg drikke må vi selvsagt finne ut hva det er, men dette gjelder bare voksne, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen