Kokte over av kokt vann

Moren kjøpte mat og drikke. Men da hun tok frem en flaske kokt vann med drikketut til datteren på åtte måneder kokte det over for servitøren.
Redaksjonen
29 Juni 2007 - 11:25

Den kvinnelige servitøren var nemlig redd for at det var sprit i flasken. Hun mente at det ikke var lov å drikke medbrakt og hentet et glass vann fra springen.
 
Moren forsøkte å forklare at datteren bare drakk kokt vann, og at den vesle jenta uansett trengte en flaske med drikketut.
 
Fryktet for skjenkebevillingen
Servitøren stod på sitt og mente at restauranten kunne miste skjenkebevillingen dersom gjester drakk medbrakt. Hendelsen skjedde på restaurant Fellini i Sandvika utenfor Oslo. Til slutt fikk gjestene nok og forsvant til en annen restaurant.
 
Uproblematisk
Grete Zachariassen er konsulent i Bærum Kommune og behandler spørsmål om skjenkebevilling. Hun sier til Budstikka at jentas flaske ville vært helt uproblematisk for kommunens skjenekontrollører.
 
- Her har nok Fellini tatt for hardt i. Skjenkereglene er selvfølgelig ikke så strenge at de mister bevillingen for noe slikt. Drikke til barn regnes ikke som medbrakt drikke i skjenkesaker, sier hun.
 
- Vi er åpne
Daglig leder Luciano Astrologo på Fellini avviser at gjestene ikke kan ha med mat og drikke til babyer.
 
- Den aktuelle saken er selvsagt ikke våre retningslinjer. Vi har tvært i mot vært åpne for at folk kan være allergiske for mat og drikke og har forsøkt å finne løsninger på det.
 
Han presiserer imidlertid at man ikke uten videre kan ta med seg mat og drikke på Fellini eller andre utesteder.
 
- Hvis noen har med seg drikke må vi selvsagt finne ut hva det er, men dette gjelder bare voksne, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her