Kolderup vant Linie Award 2004

Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.
Redaksjonen
21 September 2004 - 02:00

Kokkekonkurransen Linie Award som er ny av året og som har som formål å kåre den mest velsmakende sjømatbaserte retten som også passer perfekt til Lysholm Linie, har fått sin første vinner, Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo. Hans komposisjon med lettrøkt kveite med karvecrust, ravioli med aniskokt gulrot, sitrusglasert fennikel og krydderposjert småløk, sennepssjy og potetrull fylt med spekesild viste seg å sitte som et skudd sammen med Norges internasjonalt mest berømte akevitt.

Om det blir internasjonal berømmelse på 23 år gamle Kolderup som opprinnelig kommer fra Son, vil tiden vise. Fram til nå har han hentet arbeidserfaring fra Hotel Continental og Brasserie Hansken. Men han kan snart legge et solid grunnlag for framtidig karriere siden premien er et to ukers arbeidsopphold på Troisgros i Roanne som har ikke mindre enn tre stjerner i Guide Rouge (Michelin), og er dermed en av verdens beste restauranter. En mer gullkantet utplassering skal du lete lenge etter, og den er et resultat av juryformann Eyvind Hellstrøm nære relasjoner til Michel Troisgros himself.

Kolderup kan nå sette den gjeve pokalen formet som et kjempeakevittglass på hedersplass i lokalene til Kreativ Catering hvor han til daglig gjør cateringoppdrag og kjører matkurs. Pokalen får godt selskap av utmerkelsen til sjefen, Tommy Østhagen, tidligere norgesmester i kokkekunst.

Kolderup hadde sterk konkurranse fra fem andre kokker i finalen som gikk i en fullsatt Grand Café i Oslo den 20. september. På andreplass kom Frode Alræk, som ble Årets Sjømatkokk tidligere i høst, fra Søtt + Salt i Bergen. Denne premien er ikke mindre attraktiv da det er i alt to uker på én eller flere av Nordens til sammen fire to stjerners restauranter. Den ene er Bagatelle i Oslo, hvor for øvrig Alræk arbeidet inntil nylig, og juryformann Eyvind Hellstrøm kunne med et smil love ham harde tak hvis han velger en gjenvisitt.

Juryen for øvrig bestod av Terje Ness, Haga, Tore Namstad, Madserud, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt, Aase E. Jacobsen, Apéritif og sist men ikke minst Halvor Heuch i  Arcus som er arrangør av konkurransen. Heuchs kollega markedsdirektør Christian Brink er allerede nå klar til å begynne å tenke på neste års evenement, for målsetningen er klar: Linie Award skal være en av de viktigste konkurransene for å få frem nye norske kokkestjerner.

Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Arcus

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley

På BEINSPIRED 2026 har du mulighet til å smake 5 deilige spanske viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her