Kolderup vant Linie Award 2004

Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.

Kokkekonkurransen Linie Award som er ny av året og som har som formål å kåre den mest velsmakende sjømatbaserte retten som også passer perfekt til Lysholm Linie, har fått sin første vinner, Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo. Hans komposisjon med lettrøkt kveite med karvecrust, ravioli med aniskokt gulrot, s itrusglasert fennikel og krydderposjert småløk, sennepssjy og potetrull fylt med spekesild viste seg å sitte som et skudd sammen med Norges internasjonalt mest berømte akevitt.

Om det blir internasjonal berømmelse på 23 år gamle Kolderup som opprinnelig kommer fra Son, vil tiden vise. Fram til nå har han hentet arbeidserfaring fra Hotel Continental og Brasserie Hansken. Men han kan snart legge et solid grunnlag for framtidig karriere siden premien er et to ukers arbeidsopphold på Troisgros i Roanne som har ikke mindre enn tre stjerner i Guide Rouge (Michelin), og er dermed en av verdens beste restauranter. En mer gullkantet utplassering skal du lete lenge etter, og den er et resultat av juryformann Eyvind Hellstrøm nære relasjoner til Michel Troisgros himself.

Kolderup kan nå sette den gjeve pokalen formet som et kjempeakevittglass på hedersplass i lokalene til Kreativ Catering hvor han til daglig gjør cateringoppdrag og kjører matkurs. Pokalen får godt selskap av utmerkelsen til sjefen, Tommy Østhagen, tidligere norgesmester i kokkekunst.

Kolderup hadde sterk konkurranse fra fem andre kokker i finalen som gikk i en fullsatt Grand Café i Oslo den 20. september. På andreplass kom Frode Alræk, som ble Årets Sjømatkokk tidligere i høst, fra Søtt + Salt i Bergen. Denne premien er ikke mindre attraktiv da det er i alt to uker på én eller flere av Nordens til sammen fire to stjerners restauranter. Den ene er Bagatelle i Oslo, hvor for øvrig Alræk arbeidet inntil nylig, og juryformann Eyvind Hellstrøm kunne med et smil love ham harde tak hvis han velger en gjenvisitt.

Juryen for øvrig bestod av Terje Ness, Haga, Tore Namstad, Madserud, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt, Aase E. Jacobsen, Apéritif og sist men ikke minst Halvor Heuch i  Arcus som er arrangør av konkurransen. Heuchs kollega markedsdirektør Christian Brink er allerede nå klar til å begynne å tenke på neste års evenement, for målsetningen er klar: Linie Award skal være en av de viktigste konkurransene for å få frem nye norske kokkestjerner.

Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Arcus

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen