Kolderup vant Linie Award 2004

Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.
Redaksjonen
21 September 2004 - 02:00

Kokkekonkurransen Linie Award som er ny av året og som har som formål å kåre den mest velsmakende sjømatbaserte retten som også passer perfekt til Lysholm Linie, har fått sin første vinner, Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo. Hans komposisjon med lettrøkt kveite med karvecrust, ravioli med aniskokt gulrot, sitrusglasert fennikel og krydderposjert småløk, sennepssjy og potetrull fylt med spekesild viste seg å sitte som et skudd sammen med Norges internasjonalt mest berømte akevitt.

Om det blir internasjonal berømmelse på 23 år gamle Kolderup som opprinnelig kommer fra Son, vil tiden vise. Fram til nå har han hentet arbeidserfaring fra Hotel Continental og Brasserie Hansken. Men han kan snart legge et solid grunnlag for framtidig karriere siden premien er et to ukers arbeidsopphold på Troisgros i Roanne som har ikke mindre enn tre stjerner i Guide Rouge (Michelin), og er dermed en av verdens beste restauranter. En mer gullkantet utplassering skal du lete lenge etter, og den er et resultat av juryformann Eyvind Hellstrøm nære relasjoner til Michel Troisgros himself.

Kolderup kan nå sette den gjeve pokalen formet som et kjempeakevittglass på hedersplass i lokalene til Kreativ Catering hvor han til daglig gjør cateringoppdrag og kjører matkurs. Pokalen får godt selskap av utmerkelsen til sjefen, Tommy Østhagen, tidligere norgesmester i kokkekunst.

Kolderup hadde sterk konkurranse fra fem andre kokker i finalen som gikk i en fullsatt Grand Café i Oslo den 20. september. På andreplass kom Frode Alræk, som ble Årets Sjømatkokk tidligere i høst, fra Søtt + Salt i Bergen. Denne premien er ikke mindre attraktiv da det er i alt to uker på én eller flere av Nordens til sammen fire to stjerners restauranter. Den ene er Bagatelle i Oslo, hvor for øvrig Alræk arbeidet inntil nylig, og juryformann Eyvind Hellstrøm kunne med et smil love ham harde tak hvis han velger en gjenvisitt.

Juryen for øvrig bestod av Terje Ness, Haga, Tore Namstad, Madserud, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt, Aase E. Jacobsen, Apéritif og sist men ikke minst Halvor Heuch i  Arcus som er arrangør av konkurransen. Heuchs kollega markedsdirektør Christian Brink er allerede nå klar til å begynne å tenke på neste års evenement, for målsetningen er klar: Linie Award skal være en av de viktigste konkurransene for å få frem nye norske kokkestjerner.

Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Arcus

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her