Krangler om vin

Det handler om penger, dårlig vin og vinmerket Tango. Slikt kan det bli krangling av.

Det er den norske vinimportøren Strag og den argentinske familien Zuccardi som ikke er helt enige. I 2004 sendte Zuccardi et oppsigelsesbrev til den norske importøren, Strag. Argentinerne ville over til Bibendum. Etter dette har argentinerne vært involvert i krangling. Nå ender alt sammen i lagmannsretten, skriver dn.no.

Og havner man i lagmannsretten har man først vært i tingretten. Der vant Zuccardi den første runden.

Vraket
Strag hadde status som eneforhandler av Zuccardis viner. Det hadde selskapet hatt siden 1998, men i 2004 ble Strag vraket og inn på banen kom Bibendum. Derfor ville Strag ha en erstatning. Selskapet mente at løsningen var å ikke gjøre opp en regning på 440 000 kroner. Det endte med at argentinerne gikk til sak.

Strag har tatt høyde for at rettssaken kan gi et tap på opptil 1,1 millioner kroner. I tingretten ble Strag dømt til å betale motpartens saksomkostninger på 205.000 kroner.

Ankesaken kommer opp for retten i august. Den vil også handle om hvem som har rettighetene til en etikett med et dansende par og betegnelsen «Tango». Også her er partene uenige.

Ny Tango
Strag vil bygge opp en ny argentinsk vin med merkenavnet «Tango». Tingretten mente at Strag ikke hadde noen rettigheter fordi etiketten var arbeidet frem av en argentinsk designer.

En annen tvistesak er kvaliteten på Tango Bonarda fra Zuccardi. Denne solgte Strag solgte i sin tid. Men det viste seg at det ikke var Zuccardis vin og at kvaliteten var så som så. Ren svindel, mente Strag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen