Krever å beholde jobben

De ansatte ved Kings Arms/Bristol restaurant i Drammen er sagt opp. Ny virksomhet starter over nyttår, men de ansatte får ikke bli med automatisk.

Restauranten stenger fordi den skal bygges om. Dessuten skal den få en helt ny profil. De 14 hel- og deltidsansatte ved det tradisjonsrike stedet har fått en skriftlig oppsigelse. Nå vurderer de advokat for å beholde jobben i det nye selskapet.
 
- Vi mener det er snakk om virksomhetsoverdragelse, og da har de ansatte etter loven krav på førsterett til jobb i den nye virksomheten, sier Øyvind Storlien, daglig leder i Kings Arms AS til Drammens Tidende.
 
Støtte
Storlien har vært i kontakt med Arbeidstilsynet og NHO reiseliv. Her har han fått støtte for sitt syn på at dette er virksomhetsoverdragelse.
 
- Vi har gitt en muntlig uttalelse, men dette er et privatrettslig forhold som de ansatte selv må ta opp, sier Tove Svensli, juridisk rådgiver i Arbeidstilsynet i Buskerud.
 
Må engasjere advokat
Kort sagt betyr dette at de ansatte selv må engasjere advokat hvis de ønsker å fremme en sak.
 
De nye eierne har fortsatt planer om å drive serveringsvirksomhet i lokalene. Men tanken er at det skal foregå i andre former enn i dag. Det er dette de ansatte er opptatt av.
 
I et svarbrev til Storlien skriver ledelsen at hvis det skal foreligge virksomhetsoverdragelse etter Arbeidsmiljøloven, så er det "et grunnleggende krav at ny arbeidsgiver fortsetter eller gjenopptar driften i form av samme eller tilsvarende aktiviteter som tidligere arbeidsgiver."

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen