Kritikk mot avisers vinsalg

I Danmark raser debatten om at danske aviser både omtaler og selger vin.
Aase E. Jacobsen
28 Juli 2011 - 13:26

Er det etisk i orden, spør vinavisen.dk, at så vel Berlingske som EkstraBladet nå tyr til vin som nytt inntektsområde, og samtidig omtaler vin.

Berlingske startet allerede i vinter og da gikk Vinavisens redaktør Peter Winding sterkt ut mot tiltaket. - En ting er usympatisk markedsføring som går over grensen for god etikk, noe annet er at det frie ord ikke lengre føles fritt i en av Danmarks største aviser.

Jukser med førpris
Han viser til en annonse hvor avisen forteller om et "supertilbud" på en vin som er satt ned fra kroner 129,95 til 69,95. Denne vinen koster utenfor danske grenser normalt 60 kroner.
-Man finner en vin på det internasjonale markedet som ikke selges i Danmark og lager en fiktiv førpris og 14 dager etter en imponerende nåpris, skriver Winding.

En rekke danske importører har trukket annonser fra Berlingske i protest mot konseptet som kalles "Lidt mere vin". Før jul i fjor fikk sågar Berlingske en bot på 10.000 kroner av Fødevarestyrelsen for å ha solgt vin uten tillatelse.

Fremmer vin av lavere kvalitet
Fra august måned hiver også Ekstra Bladet seg på det samme konseptet. Avisen har invitert danske vinimportører til å levere "ukens vintilbud" i form av en kasse med 6 eller 12 flasker. De må samtidig garantere at vinen er minst 10 prosent billigere enn alle andre steder. Vintilbudene skal markedsføres via e-post og via "Ekstra Bladet Shop".

Vinimportør Carlo Merelli er svært kritisk: - Det ville være å skyte mig selv i foten i forhold til mine trofaste kunder. Hva ville de si til at en av mine viner fås til en lavere pris enn den jeg averterer med? Avisens "shop" appellerer dessuten mer til brede produkter hvor fortjenesten er enklere å skjule, og salget vil derfor indirekte fremme viner av lavere kvalitet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her