Krug med omkorkings-stempel

Champagne-produsenten lanserer id-kode med informasjon om hver enkelt Grand Cuvée-flaske.

Når du i framtiden kjøper en Krug Grande Cuvée, vil flasken inneholde en kode som forteller når flasken ble korket om. I tillegg vil koden gi informasjon om druene vinen er basert på og hvilke vekstforhold som rådet før og under innhøstingen. Det skriver Decanter.com.

Da Krug Krug Vintage 2000 og Clos du Mesnil 2000 nylig ble lansert i London, sa selskapets sjef, Olivier Krug, at han personlig legger liten vekt på datoen for omkorking og at han heller ikke tror forbrukerne gjør det.

Likevel tror Krug at forbrukerne vil sette pris på mer informasjon om viner de legger i kjelleren eller setter på bordet. Selskapet vil imidlertid ikke oppgi selve årstallet for innhøstingen av druene, da prosjektet dreier seg om å gi forbrukerne en forestilling om «utfordringene vi møter når vi hvert år skal lage en Grande Cuvée blend fra det naturen har skjenket oss».

De første flaskene med den nye id-koden kom på markedet i juli i år.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen