Kurs om svart økonomi

Fredag holdt NHO reiseliv kurs for skattemyndighetene, politiet og næringsetaten i Oslo. Mye handlet om svart økonomi i serveringsbransjen.

NHO delte gladelig ut sine erfaringer og kunnskaper om bransjen. Alle på møtet hadde et felles mål, nemlig å stå sammen i kampen for en ryddig serveringsnæring.
 
På møtet orienterte styrelederen i NHO Oslo og Akershus, Espen Holm, og styreleder i serveringsbedriftene Onkel Donald og Hammertson, Bjug Borgund, om inntrykkene av hvordan økonomisk kriminalitet foregår i deler av næringen.
 
Kom med tips
De to kom med tips til myndighetene om hvordan useriøse restauranter og skjenkesteder kan avsløres.
 
- Det er veldig bra at det er tett dialog mellom kontrollinstanser som fylkesskattekontoret og oss selv, sier regiondirektør i NHO Reiseliv Oslo og Akershus, Per Ødegaard.
 
Ti prosent svart
Bare i Oslo finnes det rundt tusen restauranter og puber. Tidligere undersøkelser tyder på at det er minst ti prosent svart omsetning i serveringsnæringen.
 
- Det finnes for mye svart virksomhet der ute som kanskje er ganske enkel å avsløre, sier Bjug Borgund til NHO Reiselivs hjemmeside.
 
Kontanter
Hans tips til politi og skattemyndighetene var å søke informasjon om hvor stor andel av omsetningen som består av kontanter. Dessuten rådet han partene til å få oversikt over hvilke serveringssteder som tar cover i dørene. Inntektene av et slikt salg består nemlig for en stor del av kontanter.
 
På denne måten kan myndighetene forhindre at den useriøse delen av næringen unnlater å betale merverdiavgift og skatt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen