Kurs om svart økonomi

Fredag holdt NHO reiseliv kurs for skattemyndighetene, politiet og næringsetaten i Oslo. Mye handlet om svart økonomi i serveringsbransjen.

NHO delte gladelig ut sine erfaringer og kunnskaper om bransjen. Alle på møtet hadde et felles mål, nemlig å stå sammen i kampen for en ryddig serveringsnæring.
 
På møtet orienterte styrelederen i NHO Oslo og Akershus, Espen Holm, og styreleder i serveringsbedriftene Onkel Donald og Hammertson, Bjug Borgund, om inntrykkene av hvordan økonomisk kriminalitet foregår i deler av næringen.
 
Kom med tips
De to kom med tips til myndighetene om hvordan useriøse restauranter og skjenkesteder kan avsløres.
 
- Det er veldig bra at det er tett dialog mellom kontrollinstanser som fylkesskattekontoret og oss selv, sier regiondirektør i NHO Reiseliv Oslo og Akershus, Per Ødegaard.
 
Ti prosent svart
Bare i Oslo finnes det rundt tusen restauranter og puber. Tidligere undersøkelser tyder på at det er minst ti prosent svart omsetning i serveringsnæringen.
 
- Det finnes for mye svart virksomhet der ute som kanskje er ganske enkel å avsløre, sier Bjug Borgund til NHO Reiselivs hjemmeside.
 
Kontanter
Hans tips til politi og skattemyndighetene var å søke informasjon om hvor stor andel av omsetningen som består av kontanter. Dessuten rådet han partene til å få oversikt over hvilke serveringssteder som tar cover i dørene. Inntektene av et slikt salg består nemlig for en stor del av kontanter.
 
På denne måten kan myndighetene forhindre at den useriøse delen av næringen unnlater å betale merverdiavgift og skatt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen