Kurt Sverre Øraas er død

Kurt Sverre Øraas er død

Kurt Sverre Øraas døde torsdag. Han ble 51 år gammel.

Øraas døde brått og uventet mens han var på jobb ved Vertshuset Curtisen i Halden.

51-åringen var kjent som en lidenskapelig kokk, opptatt av å glede andre gjennom mat og vin. Han var særlig opptatt av å spre kunnskap og matglede knyttet til lokal mat fra Østfold.

Øraas ble regionsmester i Ganefart to ganger, og han ble utnevnt til årets bondelagskokk i 2011. Det skjedde på bakgrunn av hans mangeårige engasjement for mangfold i norsk matproduksjon generelt og råvarer fra Østfold og Akershus spesielt gjennom matnettverket Regional Matkultur.

Han var også aktiv i oppbyggingen av Inspiria Science center, som driver kjøkken og cateringvirksomhet med fokus på lokale produkter i Østfold. Senteret driver også opplæring for skoleelever fra første til 10. klasse.

Vertshuset Cirtisen la i dag ut følgende melding på sin Facebook-side:

«Gårdsdagen ble en tung og trist på dag på Vertshuset. Vår daglige leder, Kurt Sverre Øraas, gikk bort. Vi er dypt takknemlige over å ha fått være med på hans reise med Vertshuset og fått dele hans drømmer og visjoner. Det har vært fantastisk mange lærerike og minnerike øyeblikk. Kurt hadde ønsket at vi skulle stå på videre, så i hans ånd og med stor respekt for det han har ønsket og dømt om så gjør vi det.
Hvil i fred, verdens beste Kurt.»

Horecanett og Apéritif kondolerer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen