La Pizza

Skal du bare ha én eneste bok om pizza, skal du kjøpe denne. Ikke bare får du flotte oppskrifter og vite det meste du behøver om denne italienske spesialiteten, boken er mesterlig designet med utrolig flotte foto som gjenskaper situasjonen i Napolis
Redaksjonen
30 April 2001 - 14:30

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Pizza er egentlig fattigmannsmat, men den er likevel Napolis stolthet. "Falsk" pizza fnyser napolitanerne av, og overalt kan man se gamle og unge spise den fersk, rett fra ovnen, og alltid med hendene. Pizzeriaene startet egentlig som rene kjøkken, uten at man kunne sette seg ned og spise. I stedet gikk selgerne med pizzaene på hodet og solgte dem til folk på gaten. Så ble pizzeriaene utvidet. Og fortsatt kan du spise på verdens eldste pizzeria i Napoli, Port'Alba, som har eksistert siden 1830.

La Pizza er en hyllest til den napolitanske pizzaen og til byen Napoli. Dette er en strålende vakker og svært sjarmerende bok. Ewa-Marie Rundquists fotografier gjenskaper atmosfæren fra gatene der vespaene suser forbi, og fra pizzeriaene der deigen hever, ilden brenner i vedovnen og folk flokker seg sammen om verdens beste pizza ved lunsjtider. Ingrediensene i den klassiske napolitanske pizzaen Margherita er avlange San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs skråninger, mozzarella laget av bøffelmelk, basilikum og olivenolje - stekt i vedovn. Intet mer, intet mindre. Ikke si at du ikke liker pizza før du har smakt denne!

Suveren kokebok og heftig syd-italiensk kultur
Denne boken er både en kulturhistorisk skildring av pizzaen og dens ingredienser, og en kokebok med både tradisjonelle og nye pizzaoppskrifter basert på italienske råvarer, fra klassiske Pizza Margherita og Pizza Marinara til Pizza Verde og Pizza aglio, olio e peperoncino. Dette er historien om pizzaen, og hvilken betydning den har i Napoli. Her får du grundig informasjon om ingrediensene som må til for å få den perfekte pizzaen og selvfølgelig oppskriftene på de klassiske napolitanske pizzaene.

Og for at du skal være sikker på at du spiser den beste pizzaen når du først er i Napoli, finner du en guide over autentiske pizzeriaer bakerst i boka. Og skulle det være noe tvil; en profesjonell napolitansk pizzabaker baker minst 60 pizzaer i timen.

Nikko Amandonico er en av Italias mest verdsatte formgivere. Han ble født i Syd-Italia, vokste opp i Sverige og flyttet som voksen tilbake til Italia. Han har alltid ønsket å gi ut kokebøker som viser at det italienske kjøkkenet er det beste i verden. La Pizza er hans første bok.

Her finner du blant annet oppskriftene på:
Pizza Marinara
Pizza Margherita
Calzone
Pizza Canzone del Mare
Pizza Sant'Agata
Pizza al tonno

Nikko Amandonico:
La Pizza
Den sanne historien fra Napoli
Forlag: Gyldendal Fakta
Originalens tittel: La Pizza - Den sanna historien från Neapel
Oversatt av: Dorthe Erichsen
Format: 23,3 x 28,8 cm
Sider: 168

Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her