La Pizza

Skal du bare ha én eneste bok om pizza, skal du kjøpe denne. Ikke bare får du flotte oppskrifter og vite det meste du behøver om denne italienske spesialiteten, boken er mesterlig designet med utrolig flotte foto som gjenskaper situasjonen i Napolis
Redaksjonen
30 April 2001 - 14:30

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Pizza er egentlig fattigmannsmat, men den er likevel Napolis stolthet. "Falsk" pizza fnyser napolitanerne av, og overalt kan man se gamle og unge spise den fersk, rett fra ovnen, og alltid med hendene. Pizzeriaene startet egentlig som rene kjøkken, uten at man kunne sette seg ned og spise. I stedet gikk selgerne med pizzaene på hodet og solgte dem til folk på gaten. Så ble pizzeriaene utvidet. Og fortsatt kan du spise på verdens eldste pizzeria i Napoli, Port'Alba, som har eksistert siden 1830.

La Pizza er en hyllest til den napolitanske pizzaen og til byen Napoli. Dette er en strålende vakker og svært sjarmerende bok. Ewa-Marie Rundquists fotografier gjenskaper atmosfæren fra gatene der vespaene suser forbi, og fra pizzeriaene der deigen hever, ilden brenner i vedovnen og folk flokker seg sammen om verdens beste pizza ved lunsjtider. Ingrediensene i den klassiske napolitanske pizzaen Margherita er avlange San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs skråninger, mozzarella laget av bøffelmelk, basilikum og olivenolje - stekt i vedovn. Intet mer, intet mindre. Ikke si at du ikke liker pizza før du har smakt denne!

Suveren kokebok og heftig syd-italiensk kultur
Denne boken er både en kulturhistorisk skildring av pizzaen og dens ingredienser, og en kokebok med både tradisjonelle og nye pizzaoppskrifter basert på italienske råvarer, fra klassiske Pizza Margherita og Pizza Marinara til Pizza Verde og Pizza aglio, olio e peperoncino. Dette er historien om pizzaen, og hvilken betydning den har i Napoli. Her får du grundig informasjon om ingrediensene som må til for å få den perfekte pizzaen og selvfølgelig oppskriftene på de klassiske napolitanske pizzaene.

Og for at du skal være sikker på at du spiser den beste pizzaen når du først er i Napoli, finner du en guide over autentiske pizzeriaer bakerst i boka. Og skulle det være noe tvil; en profesjonell napolitansk pizzabaker baker minst 60 pizzaer i timen.

Nikko Amandonico er en av Italias mest verdsatte formgivere. Han ble født i Syd-Italia, vokste opp i Sverige og flyttet som voksen tilbake til Italia. Han har alltid ønsket å gi ut kokebøker som viser at det italienske kjøkkenet er det beste i verden. La Pizza er hans første bok.

Her finner du blant annet oppskriftene på:
Pizza Marinara
Pizza Margherita
Calzone
Pizza Canzone del Mare
Pizza Sant'Agata
Pizza al tonno

Nikko Amandonico:
La Pizza
Den sanne historien fra Napoli
Forlag: Gyldendal Fakta
Originalens tittel: La Pizza - Den sanna historien från Neapel
Oversatt av: Dorthe Erichsen
Format: 23,3 x 28,8 cm
Sider: 168

Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her