Ukens drink
Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Foto: (Julie H. Amundsen)

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
20 Desember 2024 - 11:00

Juledrinkmenyen på Poppy cocktailbar i Oslobukta, er ikke som andre julemenyer, og godt preget av innehaverne lekne profil hvor de blander norske og amerikanske tradisjoner. 

Thomas og Xuseen Ramse-Miskell har tilpasset oppskriften på sin juledrink Multekrem Sour slik at også du kan lage denne kremete og samtidig friske lekkerbiskenen hjemme. 

Thomas og Xuseen Ramse-Miskell på Ppoppy lover høy julestemning med Multekrem Sour i glasset. Foto: Ulla Westbø

For maksimal multesmak lar de akevitten infusere med multer i ett døgn. Så start allerede nå. Det gjelder også med multesirupen, for dette er ingredienser du må forberede selv. Men det klarer du. Multelikør finnes det bare en av for tiden, og Lapponia Lakka finnes til gjengjeld på mange pol.

Se flere drinkoppskrifter fra Poppy

Multekrem Sour som på Poppy drinkoppskrift

Multekrem Sour som på Poppy  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i shakeren, deretter is.
  2. Rist til avkjølt.
  3. Sil deretter dobbelt over i et avkjølt glass, gjerne med stett.
  4. Pynt med multebær og eventuelt sitron zest på toppen.

Slik lager du multebærsirup

Slik lager du Løiten juleaquavit infusert med multebær

Sendt inn av Thomas og Xuseen Ramse-Miskell, Poppy

Vurder oppskriften

Løiten juleaquavit infusert med multebær som på Poppy

Løiten juleaquavit infusert med multebær som på Poppy

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en blender.
  2. Bland på høy hastighet i omtrent ett minutt.
  3. Hell deretter i en lufttett beholder og avkjøl i 24 timer.
  4. Ta ut av kjøleskapet og sil gjennom en finmasket sil og deretter gjennom et kaffefilter.
  5. Helles på flaske og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.

Sendt inn av Poppy

Vurder oppskriften

Multebærsirup

Multebærsirup

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en kjele.
  2. Skru på middels varme og kok opp mens du hele tiden rører.
  3. Når det begynner å koke, senk varmen og la det småkoke i 20 minutter.
  4. Dekk til med lokk og la avkjøles til romtemperatur.
  5. Sil deretter gjennom en finmasket sil, hell over på flaske og avkjøl til den skal brukes.

Sendt inn av Thomas og Xuseen Ramse-Miskell, Poppy

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her