Er du uinnvidd i akevittens fantastiske historie, ja, da bør du få tak i Hroar Deges praktbok Historien om de norske Akevitter (Kilden Forlag). Dette er Deges motivasjon for å gå i gang med det omfattende bokverket. - Vi manglet en identitet for vår drikkekultur, riktignok har vi en ølbok, men kunnskapen om det norske brennevinet hadde ingen tidligere samlet i bokform. Jo mer jeg tenkte over dette, jo mer motivert ble jeg til å gå i gang, forteller Dege. For det er litt av et stykke forskningsarbeid han kan legge frem. Boken føyer seg inn i rekken av Deges produksjoner hvor den siste var Christopher Hammers kokebok fra 1793. Akevittboken inneholder mange spennende historier, fortalt på en slik måte at du føler forfatterens store engasjement. Boken er dessuten fylt med flotte historiske illustrasjoner. Kroner 490 (ISBN 82-7627-016-6). 28.02.98
Landets første akevittbar
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Vannmangel forandrer vinlandskapet
At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.
Les hele saken750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Vannmangel forandrer vinlandskapet
At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Den perfekte piknik-rosévinen
Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Les hele saken