Leter etter årets produkt

Det Norske Måltid jakter landet rundt.

For tredje gang arrangerer Det Norske Måltid er en landsomfattende konkurranse som kårer de beste råvarene og det beste bearbeidede produktet i Norge. Utover høsten skal åtte delfinaler gå av stabelen før en bredt sammensatt jury smaker seg fram til tre vinnere i den nasjonale finalen, skriver Handelsbladet FK.

Konkurransen er åpen for fisk og sjømat, kjøtt og ost, frukt og bær, grønnsaker og urter, honning og most, syltetøy og bakervarer, desserter, godteri og hva det skal være av norskprodusert mat og drikke. Alt fra ubehandlede råvarer til avanserte og sammensatte produkter laget av råvarer skal også i størst mulig grad hentes fra Norge. Kravet er videre at varen skal være til salgs for vanlig forbruker fra for eksempel gårdsmatutsalg, fiskebruk eller butikk. Drikkevarer med alkohol kan ikke delta.

Det skal finnes vinnere i tre kategorier: Råvare land, råvare sjø (inkludert freskvann) og bearbeidet produkt. Nytt i år er kåringen av Årets godbit - et produkt med potensial.

Tradisjonelt konserverte produkter som for eksempel spekemat, rakefisk og liknende regnes som råvare. Hver produsent kan delta med to råvarer/produkter hvert år.

Vinnerne mottar 50.000 kroner hver, og utdelingen er lagt til Årets Måltid, en flott festmiddag i Stavanger den 25. november. Da skal så mange som mulig av fylkesvinnerne inngå i menyen.

De fleste fylkene har sine uttak i nærmeste fremtid.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen