Leter etter matsjef

Måltidets Hus er ferdig. Nå mangler bare sjefen.

- Når vi får et slikt fantastisk kompetansesenter som Måltidets Hus, mener jeg at det må være en toneangivende person som kan representere alle fagmiljøene i matbransjen, sier Sigve Skretting, tidligere Gladmat-sjef.
 
- Regionen har store ambisjoner både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Da må vi ha en samlende, synlig og tydelig person som kan fronte Måltidets Hus og matsatsingen i Rogaland, sier Skretting.
 
Ingen navn
Han har ikke selv noen navn å komme med, og lanserer heller ikke seg selv som kandidat til jobben.
 
- Nei, jeg er ikke en slik person, men en som mener mye. Ønsket er at vi kan få en debatt og en konstruktiv prosess omkring dette.
 
Ikke alene
Skretting er ikke alene om at fylket trenger en person som bestemmer over maten. Flere personer har kommet med innspill om en «matsjef».
 
Lauritz Hansen er hotelldirektør på Skagen Brygge hotell og var i sin tid med på å grunnlegge Gastronomisk Institutt. Han mener Fylkesordfører Tom Tvedt er selvskreven i rollen, skriver ra.no.
 
- Tvedt har det siste halvåret fått opp matlysten ved å fronte Måltidets Hus og redde Gastronomisk Institutt. Han har vist at han har en sterk interesse for mat og hans posisjon i fylket er sterk, sier Hansen.
 
Samlende person
Eivind Hålien, direktør for Fagforum for mat og drikke, har også tro på en samlende person.
 
- Strengt tatt har vi mange tydelige og markante mennesker i miljøet som har gjort en god jobb i mange år. Blant dem er folk som Charles Tjessem, Lauritz Hansen, Borghild Fiskå, Harald Osa, Hallvard Ween og Helge Bergslien for å nevne noen, sier Hålien.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen