Leter etter matsjef

Måltidets Hus er ferdig. Nå mangler bare sjefen.
Redaksjonen
05 Mars 2009 - 21:00

- Når vi får et slikt fantastisk kompetansesenter som Måltidets Hus, mener jeg at det må være en toneangivende person som kan representere alle fagmiljøene i matbransjen, sier Sigve Skretting, tidligere Gladmat-sjef.
 
- Regionen har store ambisjoner både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Da må vi ha en samlende, synlig og tydelig person som kan fronte Måltidets Hus og matsatsingen i Rogaland, sier Skretting.
 
Ingen navn
Han har ikke selv noen navn å komme med, og lanserer heller ikke seg selv som kandidat til jobben.
 
- Nei, jeg er ikke en slik person, men en som mener mye. Ønsket er at vi kan få en debatt og en konstruktiv prosess omkring dette.
 
Ikke alene
Skretting er ikke alene om at fylket trenger en person som bestemmer over maten. Flere personer har kommet med innspill om en «matsjef».
 
Lauritz Hansen er hotelldirektør på Skagen Brygge hotell og var i sin tid med på å grunnlegge Gastronomisk Institutt. Han mener Fylkesordfører Tom Tvedt er selvskreven i rollen, skriver ra.no.
 
- Tvedt har det siste halvåret fått opp matlysten ved å fronte Måltidets Hus og redde Gastronomisk Institutt. Han har vist at han har en sterk interesse for mat og hans posisjon i fylket er sterk, sier Hansen.
 
Samlende person
Eivind Hålien, direktør for Fagforum for mat og drikke, har også tro på en samlende person.
 
- Strengt tatt har vi mange tydelige og markante mennesker i miljøet som har gjort en god jobb i mange år. Blant dem er folk som Charles Tjessem, Lauritz Hansen, Borghild Fiskå, Harald Osa, Hallvard Ween og Helge Bergslien for å nevne noen, sier Hålien.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her