Leter etter matsjef

Måltidets Hus er ferdig. Nå mangler bare sjefen.
Redaksjonen
05 Mars 2009 - 21:00

- Når vi får et slikt fantastisk kompetansesenter som Måltidets Hus, mener jeg at det må være en toneangivende person som kan representere alle fagmiljøene i matbransjen, sier Sigve Skretting, tidligere Gladmat-sjef.
 
- Regionen har store ambisjoner både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Da må vi ha en samlende, synlig og tydelig person som kan fronte Måltidets Hus og matsatsingen i Rogaland, sier Skretting.
 
Ingen navn
Han har ikke selv noen navn å komme med, og lanserer heller ikke seg selv som kandidat til jobben.
 
- Nei, jeg er ikke en slik person, men en som mener mye. Ønsket er at vi kan få en debatt og en konstruktiv prosess omkring dette.
 
Ikke alene
Skretting er ikke alene om at fylket trenger en person som bestemmer over maten. Flere personer har kommet med innspill om en «matsjef».
 
Lauritz Hansen er hotelldirektør på Skagen Brygge hotell og var i sin tid med på å grunnlegge Gastronomisk Institutt. Han mener Fylkesordfører Tom Tvedt er selvskreven i rollen, skriver ra.no.
 
- Tvedt har det siste halvåret fått opp matlysten ved å fronte Måltidets Hus og redde Gastronomisk Institutt. Han har vist at han har en sterk interesse for mat og hans posisjon i fylket er sterk, sier Hansen.
 
Samlende person
Eivind Hålien, direktør for Fagforum for mat og drikke, har også tro på en samlende person.
 
- Strengt tatt har vi mange tydelige og markante mennesker i miljøet som har gjort en god jobb i mange år. Blant dem er folk som Charles Tjessem, Lauritz Hansen, Borghild Fiskå, Harald Osa, Hallvard Ween og Helge Bergslien for å nevne noen, sier Hålien.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper

Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her