Lokal mat ga økt omsetning

Ombygging og satsing på lokal mat gjorde at Selbusjøen Hotell & Gjestegård økte omsetningen med nesten 12 prosent i fjor.
Redaksjonen
24 Januar 2008 - 14:00

Og i år blir det en enda større satsing.
 
20 år
Det er snart 20 år siden Arild og Toril Øien ønsket velkommen til Selbusjøen Hotell & Gjestegård for første gang.
 
Nå ser det ut til at ting går på skinner.
 
Driftsselskapet hadde en omsetning på over 12 millioner kroner i 2006. Tallene for 2007 er ikke klare ennå, men hotellsjefen forteller om kraftig vekst, og at det samme forventes i år, skriver Selbyggen.
 
Mer økning
- Når man pusser opp og investerer som vi har gjort, så må en sette seg mål. De ble innfridd i 2007, og vi regner med like stor vekst i år. Nå gjelder det å komme i gang med arbeidet som må gjøres, sier Øien.
 
Hotellet har nettopp ansatt ny kjøkkensjef. Stig Johansen er opprinnelig fra Mausundvær, og har lærlingetiden ved Rica Nidelven i Trondheim.
 
Historisk
Gjestegården er med i De historiske hoteller, en kjede som setter store krav både til historisk stemning og mat og drikke som tilbys. Kortreist og sporbar mat har vært en trend en stund, og på dette området skal det satses det ekstra mye framover.
 
Gastronomisk matvei
- Frem til sommeren skal vi være med på å utvikle prosjektet Matvegen - en gastronomisk reise i Norge, der de enkelte hotellene skal utnytte råstoff fra regionen enda bedre. Her i Selbu skal vi blant annet bruke lam, hjort, rein, selbuost, ørret fra Selbusjøen og røye fra Tydalsfisk, og rettene skal utvikles i tiden framover, sier Øien.
 
Gjennom prosjektet får gjestegården ekstra markedsføring både på nett og på messer blant annet, men hotellene samarbeider også i utviklingsarbeidet. Blant annet ved at kjøkkensjefene har samlinger og kontakt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her