Lutefisken er en vinner på julebord

Lutefisken er en vinner på julebord

Her er en overraskende nyhet: Lutefisk er blitt trendy!

Lutefisken vinner terreng i julebordssesesongen. I fjor spiste vi 914 tonn lutefisk i restaurant og storhusholdning. I år estimerer Flesland Markedsinformasjoner AS en økning til 970 tonn lutefisk.

Marit Stagrum Ottem i Norges sjømatråd tror det er spesielt de yngre lutefiskspiserne, som står for denne økningen.

– Yngre spiser lutefisk på restaurant i stedet for å lage det hjemme. Det kan se ut som at tradisjonsmat som lutefisken har blitt trendy og et statussymbol, spesielt blant folk i storbyene, sier hun i en pressemelding.

Jørn Lie er kjøkkensjef og eier av restaurant Gamle Raadhus. Han er Norges uoffisielle lutefiskgeneral, og sier at stadig flere yngre spiser lutefisk på restauranten.

– Mange i 30-årene kommer til Gamle Raadhus Restaurant på lutefisklag. Den står også høyt i kurs på forretningsmiddager, noe som ikke var like vanlig før. Da var lutefisken i større grad var forbeholdt private selskaper, sier Lie.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen