Må betale 11,6 millioner kroner

Restauranteieren Kwan Pang Lee må betale drøyt 11,6 millioner kroner i erstatning til Mikado-konkursboet.

Skattemyndighetene og politiet avslørte for fire år siden omfattende svart drift i Centrum Restaurantdrift AS. Dette selskapet var i mange år driftsselskapet bak kinarestauranten Mikado i Stavanger.
 
Svarte penger
Salg for minst 15,7 millioner kroner ble ikke bokført. Kwan Pang Lee, som gjennom flere selskaper kontrollerte driften av både Mikado og flere andre kinarestauranter på Sørvestlandet, rømte landet kort tid etter avsløringen. Senere solgte han Mikado til en niese og en nevø.
 
Skattekrav
Store deler av de 11,6 millionene kroner Kwan Pang Lee må betale vil gå til å dekke skatte- og avgiftskrav fra det offentlige.
 
Frist på to uker
Retten har gitt Kwan Pang Lee to uker på å betale kravet. Han må også betale 44 300 kroner i saksomkostninger. To kvinnelige styremedlemmer i Centrum Restaurantdrift er straffedømt i Mikado-saken. Disse er også dømt til å betale konkursboet 1,5 millioner kroner i erstatning, skriver aftenbladet.no.
 
Politiet og domstolene har aldri funnet ut hvor de svarte pengene fra driften av Mikado er blitt av. Etterforskerne tror imidlertid at betydelige beløp er ført ut av landet og satt inn på konti i banker i Hongkong.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen