Må tilpasses rullestol

Utesteder i Ålesund må tilpasse stedet til rullestolbrukere, eller steng ølkranene.

Det kan bli konsekvensen av den nye plan- og bygningsloven i Ålesund.
 
Rådet for funksjonshemmede i Ålesund lufter nå en idé om at man ikke gir skjenkebevilling til lokaler som ikke er tilpasset alle.
 
Ny lov
Årsaken er den nye plan- og bygningsloven som stiller strengere krav til såkalt universell utforming.
 
Det betyr at funksjonshemmede skal kunne bruke bygget på akkurat samme måte som alle andre, uten behov for å ha med assistent eller bruke spesialløsninger som rullestolheis.
 
Mettet
- Kommunen bør heller la være å gi nye skjenkeløyver i det hele tatt, sier Helge Johansen, og mener at utelivsmarkedet i byen er nokså mettet.
 
Johansen er daglig leder på Mølla og medeier i Restaurantdrift Ålesund, som også driver Keiser'n, Millers, Lipp, Big Horn Steak House og Tollboden, Metz, samt Peppes Pizza på Moa og i sentrum.
 
- Med unntak av Mølla, der det er bygningsmessig vanskelige forhold, har vi tilpasset oss med handikaptoaletter og heis overalt, sier Johansen til Sunnmørsposten.
 
Måtte tilpasse
- Allerede for 12 år siden måtte vi tilpasse inngangen til Peppes Pizza på Moa til rullestolbrukere om vi ville ha skjenkebevilling, sier Johansen.
 
Kommunen sier det er vanskelig å gjøre noe med et løyve som er gitt. Men når det skal fornyes i forbindelse med endring av lokaler, konsept eller eiere så kan det være aktuelt å ta inn vurderingen om universell utforming.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen