Mack i pluss

Macks Ølbryggeri AS snudde et negativt årsresultat på -3,5 millioner i 2005 til et positivt årsresultat på 4,8 millioner etter skatt i 2006.
Redaksjonen
14 Mai 2007 - 11:10

Dette er en resultatforbedring på 8,3 millioner kroner.
 
- Resultatforbedringen kommer av styrket salgsfokus på kjernemarkedet i nord, og satsning på attraktive spesialprodukter nasjonalt, sier administrerende direktør Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri AS i en pressemelding.
 
Driftsresultatet for 2006 var 8,8 millioner mot -2,1 millioner kroner i 2005. Resultat før skatt var 6,7 millioner mot -4,9 millioner året før. Omsetningen inkludert avgifter var 524,2 millioner kroner i 2006, mot 519,4 i 2005.
 
Resultatforbedring
- Resultatet for 2006 innebar en solid driftsmessig resultatforbedring for bryggeriet. Dette arbeidet går videre og styret har forventninger til at den forsterkede satsningen på salg og markedsføring bidrar til at Mack kan vise ytterligere lønnsomhetsforbedringer i 2007, sier styreleder Kaare Frydenberg.
 
Økte 6,5 prosent
Salget av Macks eget øl økte med 6,5 prosent i volum fra 2005 til 2006, mens totalmarkedet for øl i Norge kun vokste med 4,1 prosent. Ølsalget ved verdens nordligste bryggeri vokste enda mer målt i verdi, med 8,4 prosent.
 
- Vi er selvsagt godt fornøyd med å ligge over snittet i en svært konkurranseintensiv bransje, sier Bredrup.
 
Macks Ølbryggeri fortsatte sine innovasjoner i ølmarkedet i 2006. I mai lanserte bryggeriet en Pale Ale-variant i Ludwig-serien, og i julesesongen et nytt øl som bidro til å doble juleølsalget - sammen med det tradisjonelle juleølet som også vokste.

Dårlig sommer
Konseptølet xmasrprty tredoblet salget i 2006, til tross for en særdeles dårlig sommer i Nord-Norge. Over 1 millioner bokser ble solgt i fjor.
 
Forbedring
Årsresultatet for Ludwig Mack-konsernet var 21,1 millioner etter skatt i 2006, mot 18,9 millioner året før. Omsetningen eksklusiv avgifter var 314,7 millioner, mot  316,7 millioner i 2005. 
 
Årsregnskapet for 2006 viser en forbedring av ordinær drift på 7,3 millioner kroner, og konsernets rentekostnader er redusert med 8,1 millioner kroner. Ekstraordinære inntekter fra salg av aksjer og eiendom samt skattemessige forhold er redusert med 18,2 millioner kroner.
 
- Konsernet har i 2006 tatt et stort skritt i retning av lønnsomhet på sin ordinære drift, understreker styreleder Frydenberg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her