Madam Felle brøt skjenkeloven

Alkoholservering på helligdager er ikke tillatt før klokken 12, men allerede klokken 11 2. pinsedag var Madam Felle i Bergen i full gang.

De ansatte ved Madam Felle på Bryggen sjekket ikke reglene for skjenking på helligdager. Loven for skjenketid i Bergen sier at det er ulovlig med servering av øl og vin før klokken 12.00 på helligdager.
 
Men de ansatte serverte øl og trodde at reglene for Madam Felle er annerledes, siden utestedet er en del av SAS-hotellet ved Bryggen.
 
Ulovlig uansett
- Det er ulovlig uansett om Madam Felle henger sammen med SAS-hotellet eller ikke, sier Gro Gaarder, leder for kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.
 
Unntaket for skjenkelovgivningen på helligdager er annerledes for 1. og 17. mai. Da kan serveringen av øl og vin starte allerede klokken syv om morgenen.
 
Per Paulsen, administrerende direktør ved Radisson SAS Royal Hotell, legger seg flat.
 
- Vi beklager at dette har skjedd. Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på, sier Paulsen til ba.no.
 
En glipp
Han forteller at den ansatte som åpnet Madam Felle mandag formiddag gjorde en glipp ved å ikke sjekke skjenkereglene for denne helligdagen.
 
- Bedriften skulle selvfølgelig ha kontrollert dette og forsikret seg om at reglene ble overholdt, sier Paulsen.
 
- Da den ansatte ble gjort oppmerksom på at dette var et lovbrudd, ble skjenkingen av alkohol umiddelbart stoppet inntil klokken var passert 1200, sier Paulsen.
 
De ansatte ved Madam Felle skal nå gå gjennom rutinene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen