Madam Felle brøt skjenkeloven

Alkoholservering på helligdager er ikke tillatt før klokken 12, men allerede klokken 11 2. pinsedag var Madam Felle i Bergen i full gang.
Redaksjonen
14 Mai 2008 - 09:00

De ansatte ved Madam Felle på Bryggen sjekket ikke reglene for skjenking på helligdager. Loven for skjenketid i Bergen sier at det er ulovlig med servering av øl og vin før klokken 12.00 på helligdager.
 
Men de ansatte serverte øl og trodde at reglene for Madam Felle er annerledes, siden utestedet er en del av SAS-hotellet ved Bryggen.
 
Ulovlig uansett
- Det er ulovlig uansett om Madam Felle henger sammen med SAS-hotellet eller ikke, sier Gro Gaarder, leder for kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.
 
Unntaket for skjenkelovgivningen på helligdager er annerledes for 1. og 17. mai. Da kan serveringen av øl og vin starte allerede klokken syv om morgenen.
 
Per Paulsen, administrerende direktør ved Radisson SAS Royal Hotell, legger seg flat.
 
- Vi beklager at dette har skjedd. Vi har ingen andre enn oss selv å skylde på, sier Paulsen til ba.no.
 
En glipp
Han forteller at den ansatte som åpnet Madam Felle mandag formiddag gjorde en glipp ved å ikke sjekke skjenkereglene for denne helligdagen.
 
- Bedriften skulle selvfølgelig ha kontrollert dette og forsikret seg om at reglene ble overholdt, sier Paulsen.
 
- Da den ansatte ble gjort oppmerksom på at dette var et lovbrudd, ble skjenkingen av alkohol umiddelbart stoppet inntil klokken var passert 1200, sier Paulsen.
 
De ansatte ved Madam Felle skal nå gå gjennom rutinene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her