Mafiozo ble for sterk kost for italienere

Mafiozo ble for sterk kost for italienere

Etter sterke protester får rødvinen nytt navn.

Får vi med et nytt samleobjekt å gjøre når rødvinen Mafiozo snart forsvinner snart ut av Vinmonopolets hyller?

Nye leveranser av vinen har samme innhold, men får en ny og forhåpenlig ufarlig etikett, melder importøren Concealed Wines.

Historien startet ifølge importøren med at Rossano Cherubini , gikk ut mot Mafiozo i italienske medier. Ifølge Cherubini ble han krenket av vinen so han mener glorifiserer mafiaen på samme måte som den nye omtalte «Hitler-vinen» glorifiserer fascismen.

LES OGSÅ:  Selger «nazivin» på super'n

Saken spredte seg raskt i Italia, og Concealed Wines skal ha mottatt sterke protester særlig fra de sørlige områdene av landet. Selskapet skriver i en pressemelding at også det italienske handelskammeret har vært i kontakt i anledning Mafiozo.

- I Sverige er Mafiso navnet på en populær pizzavariant. Som pizzaelskere anså vi at navnet også kunne passe på en søritaliensk vin. Vinmonopolet anså heller ikke etiketten og navnet for å være problematisk, uttaler Emma Bill i Concealed Wines.

Selskapet har likevel besluttet å endre navn på vinen. Fra og med neste leveranse heter den Americano, et navn som spiller på druetypen Zinfandel. 

- Vi håper med dette å bidra til at vinens kvalitet, ikke dens navn eller utseende, kommer i fokus, heter det fra importøren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen