Mat mot strømmen

Andøy Friluftssenter satser i krisetider og vil skape flere arbeidsplasser.

- Vi har i løpet av det siste året bygd et 140 kvadratmeter stort gjestehus, mye beregnet på mindre grupper i kurs- og konferansemarkedet. Samtidig har vi doblet kapasiteten i restauranten, sier Nigel Turell, halvparten av gründerparet.
 
Mer aktivitet
- Vi ønsker å skape mer aktivitet, og flere arbeidsplasser her ute, mens folk flest absolutt bør leve slik de bruker. Rentenedgangen gjør at mange har mer penger mellom hendene enn tidligere - kanskje uten at de faktisk tenker så mye på det, mener Nigel Turell.
 
Han sier til vol.no at det å spise ute nok er noe vesterålingene bør unne seg mer - av flere grunner.
 
Langt bak
- Vi ligger unormalt langt bak Svolvær, og Tromsø hva gjelder tilbud på matsiden. Alle har et behov for å kunne nyte et måltid uten å måtte tenke ut hva de skal kjøpe inn og lage, og uten å måtte tenke på oppvasken. Der har vi mye å gå på, sier Turell.
 
Andøy Friluftssenter er for tiden på jalt etter en ny kokk.
 
- I denne bransjen handler det veldig mye om personlighet. Folk vender tilbake hit for å møte vertskapet, så det blir spennende å se hvordan det kan fungere med andre fjes også, sier Turell.
 
Fikk pris
Andøy Friluftssenter fikk utdelt bygdeutviklings-prisen (BU) for Nordland i 2008.
 
Juryens begrunnelse var at Andøy Friluftssenter har over år utviklet unike mat- og villmarksopplevelser med utgangspunkt i eiendommens ressurser og i samspill med bedriftens kunder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen