Mat & Vinfestivalen 2003

I år blir det ekstra spennende for deg som også er interessert i mer enn bare superraske båter. Som kjent arrangeres Color Line Scandinavian Grand Prix i Oslo den 6. - 10. august, og parallelt med dette båtracet går Mat & Vinfestivalen 2003 av stabelen på
Redaksjonen
22 Juli 2003 - 20:00

Du kan nemlig i løpet av disse dagene smake fra et utvalg bestående av 64 deilige viner innen alle typer og prisklasser. Et bongsystem som inneholder fire billetter gir deg full valgfrihet for kun kr. 100. Selvsagt kan du dele disse med venn eller ektefelle, og du kan også kjøpe flere billetter dersom vinene faller i smak. Og akkurat det skal du ikke se bort i fra, for en rekke av årets beste viner er naturligvis på plass under arrangementet som er det sjette i rekken.

Ingen mat & vinfestival uten noe å tygge på.A la Carte-produkter stiller opp med østers og hummer til fordelaktige priser. Likeledes spesialforretningen for olivenoljer; Olivenlunden, som viser deg flere produkter fra sitt rikholdige utvalg av olivenoljer i alle prisklasser.

Både vin og mat krever følge av rent og friskt vann, noe Olden garanterer for.

Av andre utstillere kan nevnes:
w Jon Schøning AS (glass og utstyr)
w Carrier AS (vinskap og kjøling)
w Lucullus Vinklubb
w Hvaler Gjestgiveri
w Sven Sønsteby (boksignering)
w Apéritif (NM i Østersåpning)
 
Åpningstider:
w Fredag 08. august: 14.00 - 24.00
   (Vinsmaking 14.00 - 20.00)
w Lørdag 09. august: 12.00 - 24.00
   (Vinsmaking 12.00 - 19.00)
w Søndag 10. august: 12.00 - 19.00
   (Vinsmaking 12.00 - 18.00)
+ (NM i Østersåpning 16.00 - 18.00)

Når vinsmakingen er over fredag og lørdag vil torvet bli omgjort til en uterestaurant hvor det også selges vin. Denne restauranten er også åpen på torsdag fra kl. 16.00.

Langbord med plass til omlag 160 personer blir satt opp, og restauranten holder åpent til klokken 24.00.

A la Cartes meny står:
w Franske østers "naturelle" fra Bretagne i Frankrike.
Det er i Bretagne du finner de aller beste østers på denne tiden av året. Kan sammenliknes med østers fra Norge. Serveres med sitron, sjalottløk og vineddik. Ypperlig sammen med et glass deilig hvitvin eller champagne.

w Hummer "naturelle" fra Canada.
Serveres med klassisk tilbehør, som brød, majones, dill, sitron og salat. Her passer flere av vinene godt til maten.

NM i østersåpning
Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest på Rådhusplassen i Oslo. Sett allerede nå av:

søndag 10. august kl. 16 -18

Mens båtene freser over fjorden, skal det på landejorda freses opp østers. Selvsagt etter alle spilleregler, for dette gjøres med stor grad av presisjon. Vinneren reiser til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 25.-28. september 2003.
 
Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland, Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I fjor hadde vi et meget vellykket arrangement i hagen på Madserud Gård. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Heini Petersen, er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her