Mat & Vinfestivalen 2003

I år blir det ekstra spennende for deg som også er interessert i mer enn bare superraske båter. Som kjent arrangeres Color Line Scandinavian Grand Prix i Oslo den 6. - 10. august, og parallelt med dette båtracet går Mat & Vinfestivalen 2003 av stabelen på
Redaksjonen
22 Juli 2003 - 21:00

Du kan nemlig i løpet av disse dagene smake fra et utvalg bestående av 64 deilige viner innen alle typer og prisklasser. Et bongsystem som inneholder fire billetter gir deg full valgfrihet for kun kr. 100. Selvsagt kan du dele disse med venn eller ektefelle, og du kan også kjøpe flere billetter dersom vinene faller i smak. Og akkurat det skal du ikke se bort i fra, for en rekke av årets beste viner er naturligvis på plass under arrangementet som er det sjette i rekken.

Ingen mat & vinfestival uten noe å tygge på.A la Carte-produkter stiller opp med østers og hummer til fordelaktige priser. Likeledes spesialforretningen for olivenoljer; Olivenlunden, som viser deg flere produkter fra sitt rikholdige utvalg av olivenoljer i alle prisklasser.

Både vin og mat krever følge av rent og friskt vann, noe Olden garanterer for.

Av andre utstillere kan nevnes:
w Jon Schøning AS (glass og utstyr)
w Carrier AS (vinskap og kjøling)
w Lucullus Vinklubb
w Hvaler Gjestgiveri
w Sven Sønsteby (boksignering)
w Apéritif (NM i Østersåpning)
 
Åpningstider:
w Fredag 08. august: 14.00 - 24.00
   (Vinsmaking 14.00 - 20.00)
w Lørdag 09. august: 12.00 - 24.00
   (Vinsmaking 12.00 - 19.00)
w Søndag 10. august: 12.00 - 19.00
   (Vinsmaking 12.00 - 18.00)
+ (NM i Østersåpning 16.00 - 18.00)

Når vinsmakingen er over fredag og lørdag vil torvet bli omgjort til en uterestaurant hvor det også selges vin. Denne restauranten er også åpen på torsdag fra kl. 16.00.

Langbord med plass til omlag 160 personer blir satt opp, og restauranten holder åpent til klokken 24.00.

A la Cartes meny står:
w Franske østers "naturelle" fra Bretagne i Frankrike.
Det er i Bretagne du finner de aller beste østers på denne tiden av året. Kan sammenliknes med østers fra Norge. Serveres med sitron, sjalottløk og vineddik. Ypperlig sammen med et glass deilig hvitvin eller champagne.

w Hummer "naturelle" fra Canada.
Serveres med klassisk tilbehør, som brød, majones, dill, sitron og salat. Her passer flere av vinene godt til maten.

NM i østersåpning
Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest på Rådhusplassen i Oslo. Sett allerede nå av:

søndag 10. august kl. 16 -18

Mens båtene freser over fjorden, skal det på landejorda freses opp østers. Selvsagt etter alle spilleregler, for dette gjøres med stor grad av presisjon. Vinneren reiser til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 25.-28. september 2003.
 
Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland, Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I fjor hadde vi et meget vellykket arrangement i hagen på Madserud Gård. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Heini Petersen, er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her