Mat & Vinfestivalen 2003

I år blir det ekstra spennende for deg som også er interessert i mer enn bare superraske båter. Som kjent arrangeres Color Line Scandinavian Grand Prix i Oslo den 6. - 10. august, og parallelt med dette båtracet går Mat & Vinfestivalen 2003 av stabelen på
Redaksjonen
22 Juli 2003 - 21:00

Du kan nemlig i løpet av disse dagene smake fra et utvalg bestående av 64 deilige viner innen alle typer og prisklasser. Et bongsystem som inneholder fire billetter gir deg full valgfrihet for kun kr. 100. Selvsagt kan du dele disse med venn eller ektefelle, og du kan også kjøpe flere billetter dersom vinene faller i smak. Og akkurat det skal du ikke se bort i fra, for en rekke av årets beste viner er naturligvis på plass under arrangementet som er det sjette i rekken.

Ingen mat & vinfestival uten noe å tygge på.A la Carte-produkter stiller opp med østers og hummer til fordelaktige priser. Likeledes spesialforretningen for olivenoljer; Olivenlunden, som viser deg flere produkter fra sitt rikholdige utvalg av olivenoljer i alle prisklasser.

Både vin og mat krever følge av rent og friskt vann, noe Olden garanterer for.

Av andre utstillere kan nevnes:
w Jon Schøning AS (glass og utstyr)
w Carrier AS (vinskap og kjøling)
w Lucullus Vinklubb
w Hvaler Gjestgiveri
w Sven Sønsteby (boksignering)
w Apéritif (NM i Østersåpning)
 
Åpningstider:
w Fredag 08. august: 14.00 - 24.00
   (Vinsmaking 14.00 - 20.00)
w Lørdag 09. august: 12.00 - 24.00
   (Vinsmaking 12.00 - 19.00)
w Søndag 10. august: 12.00 - 19.00
   (Vinsmaking 12.00 - 18.00)
+ (NM i Østersåpning 16.00 - 18.00)

Når vinsmakingen er over fredag og lørdag vil torvet bli omgjort til en uterestaurant hvor det også selges vin. Denne restauranten er også åpen på torsdag fra kl. 16.00.

Langbord med plass til omlag 160 personer blir satt opp, og restauranten holder åpent til klokken 24.00.

A la Cartes meny står:
w Franske østers "naturelle" fra Bretagne i Frankrike.
Det er i Bretagne du finner de aller beste østers på denne tiden av året. Kan sammenliknes med østers fra Norge. Serveres med sitron, sjalottløk og vineddik. Ypperlig sammen med et glass deilig hvitvin eller champagne.

w Hummer "naturelle" fra Canada.
Serveres med klassisk tilbehør, som brød, majones, dill, sitron og salat. Her passer flere av vinene godt til maten.

NM i østersåpning
Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest på Rådhusplassen i Oslo. Sett allerede nå av:

søndag 10. august kl. 16 -18

Mens båtene freser over fjorden, skal det på landejorda freses opp østers. Selvsagt etter alle spilleregler, for dette gjøres med stor grad av presisjon. Vinneren reiser til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 25.-28. september 2003.
 
Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland, Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I fjor hadde vi et meget vellykket arrangement i hagen på Madserud Gård. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Heini Petersen, er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her