Matbørsen åpner i Bergen

Matbørsen åpner i Bergen

Bergen får sitt eget restaurant-torg i Frescohallen.
26 Juni 2012 - 11:05

Torsdag 28. juni blir en merkedag for både bergensere og andre matglade. Da åpner Matbørsen, et restaurant-torg med seks ulike restauranter i et av byens mest ærverdige bygg, Frescohallen.

Satsingen er et resultat av Bergen kommunes ønske om å gjøre Vågsbunnen, en sentral del av Bergens eldste og verdifulle kulturmiljø og middelalderby, mer synlig og tilgjengelig både for turistene og for Bergens befolkning.

Det er selskapet KJS Holding som står bak satsingen i hallen, som stod ferdig i 1862, da den huset Bergen børs. Bygningen ble utvidet i 1893 og dekorert med fresker av Axel Revold (1887-1962) i perioden 1921-23. KJS er involvert mange steder i restaurant-Bergen, blant annet i Zachariasbryggen.

«Her skal vi samle det beste av hva som kan tilbys av mat og drikke fra byen og distriktene – og fra internasjonale menyer». Det sa prosjektleder for Matbørsen, Steinar Knutsen, til BT da det ble klart at KJS-gruppen ville satse på mat i det gamle Bergen Børs-bygget.

Når Matbørsen åpnes, består tilbudet imidlertid av Tapasrestauranten Chili, fire Zupperia-steder som skal satse på henholdsvis wok, sushi, vietnamesisk og asiatisk, en italiensk deli og en fransk café. I kjelleren kommer ølstedet Børskjelleren og en italiensk restaurant.

– Matmiljøet i Bergen trenger et løft. Det hadde vært topp å få lokal, kortreist mat inn på et slikt sted, sier Eva Danielsen, oldermann for Bergen Kokkenes Mesterlaug.

– Når man åpner en Matbørs i Frescohallen med de dype kulturelle røttene, hadde det vært hyggelig om det gikk an å få noe lokal mat, sier hun til BT.

Åpningen av Matbørsen markeres med et pressemøte klokken 12, før dørene åpnes offisielt klokken 20, skriver KJS Holding i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her