Matbørsen åpner i Bergen

Matbørsen åpner i Bergen

Bergen får sitt eget restaurant-torg i Frescohallen.

Torsdag 28. juni blir en merkedag for både bergensere og andre matglade. Da åpner Matbørsen, et restaurant-torg med seks ulike restauranter i et av byens mest ærverdige bygg, Frescohallen.

Satsingen er et resultat av Bergen kommunes ønske om å gjøre Vågsbunnen, en sentral del av Bergens eldste og verdifulle kulturmiljø og middelalderby, mer synlig og tilgjengelig både for turistene og for Bergens befolkning.

Det er selskapet KJS Holding som står bak satsingen i hallen, som stod ferdig i 1862, da den huset Bergen børs. Bygningen ble utvidet i 1893 og dekorert med fresker av Axel Revold (1887-1962) i perioden 1921-23. KJS er involvert mange steder i restaurant-Bergen, blant annet i Zachariasbryggen.

«Her skal vi samle det beste av hva som kan tilbys av mat og drikke fra byen og distriktene – og fra internasjonale menyer». Det sa prosjektleder for Matbørsen, Steinar Knutsen, til BT da det ble klart at KJS-gruppen ville satse på mat i det gamle Bergen Børs-bygget.

Når Matbørsen åpnes, består tilbudet imidlertid av Tapasrestauranten Chili, fire Zupperia-steder som skal satse på henholdsvis wok, sushi, vietnamesisk og asiatisk, en italiensk deli og en fransk café. I kjelleren kommer ølstedet Børskjelleren og en italiensk restaurant.

– Matmiljøet i Bergen trenger et løft. Det hadde vært topp å få lokal, kortreist mat inn på et slikt sted, sier Eva Danielsen, oldermann for Bergen Kokkenes Mesterlaug.

– Når man åpner en Matbørs i Frescohallen med de dype kulturelle røttene, hadde det vært hyggelig om det gikk an å få noe lokal mat, sier hun til BT.

Åpningen av Matbørsen markeres med et pressemøte klokken 12, før dørene åpnes offisielt klokken 20, skriver KJS Holding i en pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen