Matfestival i Trondheim

Neste torsdag åpner Trøndersk Matfestival i Trondheim. Festivalen er den fjerde i rekken, og i år blir det satset spesielt på barna. Og poteter.

- Det er viktig å innarbeide sunne og fornuftige matvaner hos barna fra de er små, og i Trøndelag produseres det mange og gode matprodukter som vi ønsker å presentere for dem, sier festivalsjef Vigdis Bolås i en pressemelding.
 
Festivalen reklamerer med eget barneprogram, og barnetelt med matopplevelser for barn.
 
- På matfestivalen tilbyr vi aktiviteter der barna får lage, smake og oppleve maten, og med det ønsker vi å bevisstgjøre dem hva de putter i seg, sier festivalsjefen.
 
Leve poteten
Trøndersk Matfestival skal også markere «Potetens år». Dette skjer i samarbeid med avdeling for landbruk og bygdeutvikling hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
4H skal engasjere barna i spennende mataktiviteter.
 
Blant annet kan barna lære å lage sin egen hamburger, og gå på pølse- og hygieneskole. De kan også lære å lage middelaldermat ved å delta i matlaging i en kokegrop. Det blir også smaksverksted for barn.
 
Allsidig program
Et allsidig program er lagt opp for de tre festivaldagene. Det blir ost- og vinkurs, og cocktailkurs basert på akevitt med påfølgende byvandring. Inkludert er også smakebiter fra historiske menyer og en omvisning i Stiftsgårdens festsal.
 
Geitost og øl, og hvordan lage enkle, økologiske småretter er andre temaer på festivalen.
 
Kokker fra Mære landbruksskole og Frati Catering skal demonstrere kreativ bruk av eksotiske grønnsaker.
 
Pris for nyskaping
Årets gjennomgangstema er «En reise i trøndersk mat og matkultur». Totalt rundt 80 utstillere vil være representert.
 
I løpet av festivalen skal også Trøndersk Matfestivals pris deles ut for årets nyskapende produkt 2008, og årets gjestekokk er Harald Osa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen