Mattilsynet ber Voss bytte navn

Mener luksusvannet har misvisende navn.

Mattilsynet har sendt varsel om vedtak til Voss Productions. Selskapet bak flaskevannet Voss bes om å bytte navn på produktet.

- Vi mener merkingen av flaskene ikke er i henhold til gjeldende regler. Bruk av stedsnavnet Voss kan være misvisende i forhold til hvor grunnvannsforekomsten ligger, sier Anne Dorthe Halberg i Mattilsynet i Aust-Agder til TV 2 Nyhetene.

Styreformann Rune I. Fløgstad vil ikke kommentere Mattilsynets vedtak, men sier til TV 2 Nyhetene at det ikke er en forutsetning av kildenavnet skal være avmerket på kart fra Statens kartverk. Selskapet seier kilden de henter vann fra heter Voss.

TV 2 viser tirsdag en dokumentar om flaskevannet som selges i 49 land. Programmet hevder at det eksklusive flaskevannet kommer fra en ordinær grunnvannskilde i Iveland, nord for Kristiansand, og er det samme som kommunens innbyggere har i springen. Programmet bestrider også Voss' påstand om at vannet de bruker kan kalles «artesisk» ut fra kriterier fastsatt av amerikanske myndigheter. Det innebærer at vannet må drives opp av et indre trykk fra en kilde som ligger i et «tett rom».
Voss har engasjert advokat for å «vurdere hvordan potensielle skader kan bli gjenopprettet av TV 2».

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen