Meld deg på Vinkelneren og WSET Diploma 2010

Det er nå åpnet for påmelding til Vinkelnerkurset 2010 og WSET Diploma i regi av Kulinarisk Akademi.
Redaksjonen
03 Juli 2009 - 13:05

Vinkelnerkurset starter januar 2010 og har som vanlig 6 undervisningsuker - én pr. måned - til og med juni, med eksamen i slutten av juni.
De samme gode forelesere som tidligere år, blant annet; Arne Ronold MW, Christopher Moestue, Knut Espen Misje og Kulinarisk Akademis egen Ole Martin Alfsen.

Vinkelnerstudiet er spesielt godt egnet for ansatte med ansvar for vinutvalg i restauranter. Vinkelnerens mest sentrale oppgaver blir grundig gjennomgått, og inkluderer gjestebehandling, salg av vin, oppsett av vinkart, lagring, lagerhold og servering, dekantering og lufting. Studiet gir grundig og utfyllende kunnskap om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking og mat og vin i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart.

Les mer om vinkelnerkurset her (klikk)

Påmelding gjøres via mail til Céline Vannson på cv@kulinariskakademi.no.

WSET Diploma starter også i januar og med sine samlinger gjennom vårsemestrene 2010/2011
Wine & Spirit Education Trust er en internasjonal vinutdannelse. I Norge undervises det på tre nivåer som bygger på hverandre. Det er Intermediate Certificate, Advanced Certificate og Diploma.

Kurset administreres av Universitetet i Stavanger
Kontakt person på UiS er:
Mette Høgsand
Telefon 51 83 30 78

Kurset holdes av Kulinarisk akademi Oslo
Kontaktperson på KA er:
Ole Martin Alfsen
Telefon 23 23 15 80

Påmelding til alle WSET-kurs skjer på denne siden (klikk)

Gå også inn på www.kulinariskakademi.no for nærmere informasjon.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her