Melker Andersson inntar Oslo

Restauranthuset Oro har inngått en eksklusiv samarbeidsavtale med den prisbelønnede svenske matinnovatøren Melker Andersson om etableringen av Smak av Oro.
Redaksjonen
14 November 2006 - 11:21

Smak av Oro kombinerer gourmetrestaurantenes kvalitetskjøkken med tapasbarenes uformelle atmosfære. Smak av Oro åpner offisielt dørene i Tordenskioldsgate 6 onsdag 22. november, men fagpressen inviteres til forhåndssmaking torsdag 16. november klokken 15:30-17:30.

- Oslo er en av de mest interessante restaurantbyene i Europa for tiden og med Smak av Oro realiserer jeg en gammel drøm: Å starte en nyskapende restaurant utenfor Stockholm. Jeg ser derfor frem til å vise frem hva vi har fått til på Smak av Oro sammen med Harald Berger og resten av Oro-teamet, sier Melker Andersson.

Andersson er en av Sverige mest profilerte kokker og eier de velrenommerte restaurantene Kungsholmen, Grill, Fyran, Restaurangen og Fredsgatan 12 i Stockholm. Han har vunnet en rekke internasjonale priser som sølvmedalje i Bocuse d'Or og Gastronomiska Akademiens guldmedalj og var medlem av det svenske kokkelandslaget i 1992-1996. Andersson var også frontfigur for tv-serien Melkers Krogakut, Sveriges versjon av Gordon Ramsays Kitchen Nightmares, og ga ut tre kokebøker i 2006.

Smak av Oro bygger på Andersons Restaurangen, og har fått sitt navn fra den unike menyen. Du velger rettene fra en smaksliste, for eksempel koriander eller chili, og smårettene tilberedes deretter. Samtidig skal det tilhørende vinfølget være tilpasset de valgte smakene, men ofte i overraskende kombinasjoner. Smakskonseptet går også igjen i baren som har tilgang på full vinkjeller og et utvidet antall viner i størrelsene glass og smak. Full valgfrihet er en del av konseptet, både når det gjelder antall retter eller tid på døgnet.

- Vi er svært glade for å få jobbe sammen med Melker og ser frem til å utfordre smaksløkene til våre gjester. Vi har også utviklet en skreddersydd musikkprofil som vil bli oppdatert av kjente utenlandske DJs gjennom året. Med Smak av Oro vil Oro fremstå som et helaftens restauranthus med gourmetrestaurant, en mer uformell konseptrestaurant, samt bar og lounge, sier kjøkkensjef og daglig leder, Harald Berger, ved Oro.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her