Mener Mack-brus er ulovlig

Franske champagneprodusenter tvinger Mack til å skifte navn på en brus.

Champagneprodusentene føler seg så truet av produktet Fruktsjamp fra verdens nordligste bryggeri at de bruker advokater og rettsystemet for å tvinge Mack til å skifte navn på brusen.
 
Denne uken sørger vinbøndene fra Champagne-regionen i Nord-Frankrike for å
bryte en 112 år gammel nordnorsk brustradisjon. 
 
Mye ressurser
Champagneprodusentene mener brusen Fruktsjamp strider med retten de har
til navnet Champagne.
 
Derfor er de også villige til å bruke betydelige ressurser på å stoppe det som var et av de første mineralvannproduktene fra Macks Ølbryggeri.
 
Sjimpanse
Løsningen fra Mack er å gjøre Fruktsjamp om til Fruktsjimpanse. De nye flaskene kommer i butikken denne uken, med etiketter som tydelig forteller historien om konflikten med franskmennene.
 
Parodisk preg
Allerede i 1895 lanserte Mack Frugt Champagne, men i 2005 endret Mack navnet til Fruktsjamp etter press fra de franske vinbøndenes sammenslutning.
 
Bare to år senere er Macks Ølbryggeri tvunget inn i et forlik med organisasjonen, som heller ikke ville godta navnet Fruktsjamp.
 
Liten aktør
- Vi er en liten aktør og har få ressurser å bruke på en slik prosess. Jeg skjønner jo at dette er alvorlig ment, men det får et noe parodisk preg når de føler seg truet av en nordnorsk brusprodusent. Det blir jo også litt smigrende, sier bryggeridirektør Harald Bredrup i en pressemelding.
 
Komisk
Resultatet av vinbøndenes forsøk på å bevare sin egenart er at en aktør på det nordnorske brusmarkedet nå må endre navn på ett av sine produkter for andre gang.
 
- Det sier seg selv at det blir vanskeligere å drive i et tøft marked når vi til stadighet blir tvunget til å endre navn og innpakning på ett av våre største produkt, sier markedsdirektør Siri Hamnvik.
 
Hun håper likevel ikke saken vil skade salget av brusen, fordi folk nok vil kjenne igjen den samme fruktsmaken med nytt navn og nye etiketter.
 
- Og så tror jeg virkelig at folk ser det komiske i dette, sier Hamnvik.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen