Mer natteskjenking på Grünerløkka

Mer natteskjenking på Grünerløkka

Flere steder skal få holde åpent til 03.30, ifølge nytt forslag.

Det er SV og Miljøpartiet de Grønne som sammen med Venstre og Høyre har laget forslaget til nye lokale skjenketider for Grünerløkka. I forskriften listes det opp 63 adresser i bydelen der det nå skal bli mulig å skjenke om natten, skriver osloby.no.

Forslaget skal nå på høring før bydelsutvalget gjør et endelig vedtak på nyåret.

Arbeiderpartiet reagerer sterkt på forslaget. Partiet mener det holder med 27 nattåpne skjenkesteder. I listen over adresser det skal kunne holdes åpent til 03.30, er det ifølge Raena Aslam AP-representant i byudelsutvalget, både ubebygde tomter, rene bolighus, småbutikker, kunstgallerier og verksteder.

- Dette er jo godt nytt for eiendomsutviklere. Men hva med dem som driver næringsvirksomhet i dag, eller bor i leilighetene. De vil få nattesøvn, boligforhold og nærmiljø ødelagt på grunn av uvettig bypolitikk, hevder Aslam.

- Det bor folk her med barn som skal i barnehage og på skole. Vi vil ha en levende by der folk kan bo, sove, finne butikker og kulturtilbud.

I forslaget åpnes det for natteskjenking på en rekke adresser der det i dag ikke er skjenkesteder. Leder i bydelsutvalget, Per Østvold (SV), hevder det ikke har noen betydning.

- Disse reglene er basert på dagens skjenkesteder. Åpningstidene skal revideres i 2016. Skulle det komme mange nye serveringssteder på disse adressene, må vi vurdere saken på nytt.

BU-lederen forsikrer at det vil bli tatt hensyn til reaksjonene som kommer i høringsrunden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen