Mersmak i Skien

Serveringssteder, småskalaprodusenter og kokker går sammen om å arrangere matfestival i Skien i sommer.

Det er kommunen sammen med de ulike mataktørene i fylket som står bak festivalen Mersmak i Skien. 
Under  Mersmak i Skien vil store og små matprodusenter i Telemark møtes.
 
- Det er en mange flotte aktører som har meldt seg på Mersmak i Skien. Vi regner også med at flere melder seg på etterhvert. Det er foreløpig 30 påmeldte utstillere, og 15 aktører til skal være drivkrefter på andre områder, sier prosjektleder Ellen Dagsrud.
 
I august
Festivalen går av stabelen siste helgen i august, og målsetningen er å øke publikums interesse for mat, og spesielt mat med tilhørighet til Telemark.
 
- Ved å arrangere en slik festival bidrar vi til å løfte opp det store mangfoldet av lokale matprodusenter, sier prosjektlederen.
 
Bredt spekter
Anne Lene Stoa driver Stoa Chokolade AS, og hun er overbevist om at det er en verdiskapning i seg selv at produsentene vet om hverandre.
 
- På den måten kan vi gi hverandre råd om leverandører og koordinere innkjøp av maskiner og lignende, sier hun.
 
Det er ikke bare spesial- og småskalaprodusentene som skal representeres på festivalen. Også de allerede kjente merkevarene er med, i tillegg til serveringssteder i området.
 
Gratis frokost
Selve festivalen blir holdt i Skien sentrum, og skal etter planen åpnes av statsråd Terje Riis-Johansen en dag før handelsstevnet. Arrangørene håper dette blir en årlig begivenhet i Skien.
 
I tillegg til mange spennende kokker, arrangeres det en gratis frokost for 1000 mennesker på handelstorget og arrangørene mener det blir gøy for alle alderstrinn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen