Mesterkokk på hjemmebane

Kykkeli-couscous ga Joran Tveterås fra Oslo seier i årets NM for amatørkokk.
Aase E. Jacobsen
13 Juni 2007 - 10:21

Det var en meget lykkelig og en smule vantro 54-åring som tok mot juryens dom under årets NM for amatørkokk under Matstreif på Universitetsplassen i Oslo lørdag 9. juni.

Joran Tveterås, AD i Aftenposten og billedkunstner med god kontroll også på kjøkkenet, seiret foran den 32 år gamle sivilingeniøren fra Tretten, Jon Prestegården.

Juryen som bestod av ansvarlig redaktør Aase E. Jacobsen i Apéritif, matfaglig konsulent Oda Christensen fra Melk.no og Harald Berger fra Gastronomisk Institutt, berømmet begge for fin presentasjon, men Kykkeli-couscousen til Tveterås bød i tillegg på perfekt stekt kylling, godt balanserte smaker og bare trekk for litt tørr couscous. Så da var seieren klar.

Reiser til Cognac
Begge finalistene måtte lage retten på 30 minutter, og det var på håret at de klarte å holde tiden.

Med seg hadde de hver sin durkdrevne konkurransekokk som håndlanger eller såkalt commis - på samme måte som i alle store kokkekonkurranser.

Tina Jakobsen, kjøkkensjef på Oro, hjalp Tveterås og Stian Bøsterud fra Restaurant Klosteret bistod Prestgården.

Commisene møttes dermed for andre gang i konkurransesammenheng. Første gang var nemlig under Young Chef i 2003 hvor Jakobsen vant foran Bøsterud.

Nå kan Tveterås ta med seg sin like lykkelige ektefelle og sette kursen mot Cognac siden et weekendopphold hos Bache-Gabrielsen - med innlagt besøk hos en osteprodusent - er premien til norgesmesteren.

Prestgården dro ikke tomhendt hjem fra konkurransen da han kan trene på revansj neste år med hjelp av et flott sett med eksklusive gryter fra Lagostina - en premie som ikke bare finalistene men også konkurransedeltakerne med 3. og 4. beste oppskrift fikk.

Vinn komfyr
Alle andre matglade kan også vinne siden Electrolux stiller med én av komfyrene som ble brukt i NM'et som premie i en spørrekonkurranse som du finner her (klikk)

Oslo Sommerfestival og Matstreif dannet en fantastisk om enn glovarm ramme rundt norgesmesterskapet. Og konferansier Olav Viksmo Slettan, kjent fra blant annet frokost-tv, Nitimen og snart Sommeråpent, sørget for å holde temperaturen ytterligere høy under den intense halvtimen konkurransen varte.
 
Foto: Roger Kolbu
 
Klikk på matbildene for oppskrift
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her